Furtuna a făcut ravagii în Braşov. Străzi inundate şi case care au luat foc de la fulgere

Ploaia de azi-noapte a făcut probleme destul de mari în centrul Braşovului. Strada Zorilor a fost acoperită de ape, asta după ce canalizarea nu a mai făcut faţă şi a refulat. La fel s-a întâmplat şi pe mai multe străzi din Şchei, acolo unde apa scursă de pe versanţi a acoperti rapid o bună parte dintre străzile cartierului.

Probleme destul de grave au fost şi în restul judeţului.

„În ultimele 12 ore în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice au fost inundate mai multe gospodării, subsoluri și străzi din judetul Brasov.

Pentru înlăturarea efectelor produse în urma inundațiilor pompierii brașoveni au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din gospodării și din subsolurile mai multor locuințe.

S-a intervenit la peste 30 de solicitări cu autospeciale şi motopompe din dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţa Braşov pentru evacuarea apei din mai multe gospodarii din municipiul Braşov şi din localitatile: Râșnov, Moieciu, Șimon, Predeal, Augustin, Codlea, Ohaba, Simon.

Apele sunt în retragere.

Totodată, din cauza trăznetelor acoperişurile a doua case din localitătile Ohaba și Râșnov au fost cuprinse de flăcari. S-a intervenit pentru localizarea si stingerea incendiilor.

De asemenea s-a acţionat si pe DN 13 si DN 73A pentru degajarea carosabilului.

Important de precizat este faptul că în niciuna dintre situațiile gestionate nu s-au înregistrat victime și nicio persoană nu a avut nevoie de asistență medicală.”, a transmis ISU Braşov.

Adauga comentariu