Gripa revine în forță la Brașov. 72 de cazuri într-o săptămână. Anul trecut patru oameni au murit din cauza bolii și s-au înregistrat și 250 de îmbolnăviri pe săptămână

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, săptămâna trecută au fost raportate 72 de cazuri de gripă diagnosticate clinic. Toți pacienții au fost copii. Patru dintre ei au avut nevoie de internare în spital. Tot în ultima săptămână s-au mai înregistrat 1591 de cazuri de viroză respiratorie și 306 cazuri de pneumonie. 103 oameni au fost internați în spital din cauza bolii. 

Anul trecut gripa a făcut ravagii la Brașov. S-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri din ultimul deceniu. Patru oameni au murit din cauza bolii. Apogeul a fost atins în luna martie când s-au înregistrat 250 de cazuri pe săptămână. 

Gripa este o boală virală care debutează cu febră de 38-39 de grade, stare generală proastă şi dureri musculare. Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările lungi atunci când este ger şi să evităm pe cât posibil locurile aglomerate. Dacă ne îmbolnăvim este important să nu ne tratăm după ureche, să luăm antibioce după capul nostru şi să mergem la medic. În această perioadă sucurile de citrice sunt recomandate deoarece au multă vitamina C.
Sursa Foto: click.ro

Adauga comentariu