Guvernul își bate joc de Brașov. După ce a tăiat aproape 170 de milioane de la Primărie și Consiliul Județean, acum Brașovul primește sub 2 milioane de lei din fondul de rezervă. Giurgiu a primit de 10 ori mai mult

Guvernul României își bate practic joc de Brașov, deși județul este unul dintre cei mai mari contribuabili la bugetul de stat. După ce a tăiat cât a a putut atât de la Primărie, cât și de la Consiliul Județean, Guvernul a ignorat Brașovul la alocarea banilor din fondul de rezervă. Astfel, din cele 225,4 milioane de lei Brașovul a primit doar 1,89 milioane de lei, fiind pe ultimele locuri. Marele câștigător al împărțelii banilor a fost Giugiu care a primit 21, 9 milioane de lei. Sume mari, de peste 10 milioane de lei au primit și județele din Moldova. 
Practic, Guvernul a dat Brașovului doar firimituri, după ce a luat tot ce a putut de la Primărie și Consiliul Județean. 
Bugetul judeţului Braşov a fost diminuat anul acesta cu aproximativ 90.000.000 de lei comparativ cu 2017, în ceea ce priveşte fondurile venite de la Guvern. S-a ajuns chiar și în situaţia în care nu mai au fost bani pentru plata salariilor la Direcţia pentru Protecţia Copilului, iar Consiliul Județean a trebuit să împrumute bani din fondurile pentru aeroport. 

Nici la Primărie situația nu a fost mai bună. Municipiului Brașov i s-a luat suma de 75.000.000 de lei la aprobarea bugetului României de la începutul anului. Au existat promisiuni din partea Guvernului că acești bani vor fi restituiți municipiului, lucru care nu s-a întâmplat. 
Mai mult, Ministerul de Finanțe a luat municipiului și suma de 3.000.000 de lei, economie realizată de Primărie în cadrul unui proiect pe finanțare Româno-Elvețiană pentru reabilitarea unor unități de învățământ. Acum, același Minister de Finanțe a lăsat persoanele cu dizabilități și însoțitorii acestora fără bani pe decembrie deoarece nu a alocat suma de 1.341.000 de lei aferentă plății indemnizațiilor.

„Dragostea“ Guvernului pentru Brașov nu se oprește aici. Niciuna dintre marile investiții ale Brașovului nu a fost finanțată din bugetul național. Nici Aeroportul, nici viitorul Spital Regional și nici Sala Polivalentă. Norocul Brașovului pare că au fost până acum fondurile europene și bugetele locale. Ne întrebăm ce fac parlamentarii pe care i-am ales să ne reprezinte, în afară să ridice mâna când li se spune de la partid. 

 

Adauga comentariu