Idee stupidă a Ministerului de Finanţe: Vrea să mute pompierii sus pe deal în Cetăţuia Braşovului

Deşi Primăria Braşov se aştepta să primească cetatea ca să renoveze şi să introducă în circuitul turistic, au apărut deja alte zvonuri. Unul ar fi că Ministerul Finaţelor vrea să dea cetatea Ministerului  Culturii. O decizie „extraordinară“, având în vedere că minunatul Minister al Culturii a reuşit performanţa să închidă practic Muzeul Naţional Braşov şi să ducă piese de patrimoniu în chirie la pensiune. 

O a doua variantă care este de cascadorii râsului este ca Cetăţuia de pe Dealul Straja să devină sediu pentru pompieri. Ar fi de tot râsul să vedem cum autospecialele se chinuie că urce şi să coboare dealul cu 10km/oră. O astfel de decizie este absolu stupidă pentru că zona este greu accesibilă şi timpul de răspuns la intervenţii ar fi mult mai mare.  

„Nu am primit nimic în scris, însă mi s-a transmis verbal că intenția ar fi aceea de a da Ministerului Culturii Cetatea. Atunci, ei ar trebui să se ocupe de reparațiile care sunt imperios necesare, astfel încât obiectivul să fie redat circuitului turistic. Un alt zvon ar fi acela că monumentul ar urma să ajungă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. Ar fi chiar hazliu ca pompierii să își mute sediul acolo, în vârful dealului“, a spus primarul Geroge Scripcaru, citat de bizbrasov.ro. 

Cetatea Braşovului este proprietatea Aro Palace, o firmă care a primit-o gratis şi acum a lăsat-o de izbelişte. Statul Român se luptă în instaţă pentru a recăpăta obiectivul turistic. Tribunalul Braşov şi Curtea de Apel Braşov au redat cetatea Statuluo Român. Urmează ca decizia finală să fie luată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Încă nu s-a stabilit termenul la care se va pronunţa instanţa.

Adauga comentariu