Încă un pas spre Aeroportul Brașov. S-a demarat licitația pentru marcajele suprafețelor de rulare. Cea mai scumpă investiție, Terminalul, va demara anul acesta. Primul avion va zbura din Brașov în 2021

Consiliul Județean a demarat licitația pentru marcajele și inscripționările suprafețelor de mișcare la Aeroportul Brașov. Contractul cuprinde execuția lucrărilor pentru 12.200 mp marcaje culoare galben/rosu/alb refelectorizant, respective 700 mp marcaje culoare negru. Valoarea contractului este de 473.905 lei.

Aeroportul Internațional Brașov este primul aeroport realizat de la zero în România ultimilor 50 de ani și singurul susținut financiar de o autoritate locală, respectiv Consiliul Județean Brașov.

La 1 august 2019 au început lucrările de construcții și instalații la nouă componente ale Aeroportului: clădirea energetică, remiza PSI, posturile de control acces, gospodăria de apă, parcarea auto şi drumul de acces între terminal şi DJ 103C, drumurile tehnologice interioare, împrejmuirile şi porţile, reţelele interioare şi platforma antisuflu. Contractul de lucrări a fost semnat în ianuarie 2019, iar în prima parte a anului a fost elaborat proiectul tehnic şi au fost obţinute avizele şi autorizaţiile. Valoarea contractului este de 34.026.900,82 lei.

Pe 21 august 2019 s-a semnat contractului pentru proiectarea și construirea terminalului de pasageri, după luni de amânări din cauza contestațiilor. În schimbul sumei de 145.581.179,94 lei, asocierea de firme care a câștigat licitația are la dispoziție 12 luni pentru a executa contractul. Aerogara va fi construită pe trei niveluri, cu o arie desfășurată de 11.780 mp, după o soluție arhitecturală realizată arhitectul brașovean Dorin Ștefan. Proiectul tehnic al terminalului a fost predat Consiliului Județean pe 19 decembrie, iar în 24 decembrie a fost deja primită autorizația de construire, astfel că șantierul poate începe imediat ce condițiile meteorologice vor fi prielnice. Cel mai probabil în martie 2020.

Dacă totul se va desfășura conform graficului, până la sfârșitul anului 2020 se vor încheia toate lucrările și se dorește obținerea certificării pentru Aeroportul Internațional Brașov - Ghimbav.

Ultimul studiu realizat în ceea ce priveşte Aeroportul Braşov arată că în primul an de funcţionare va avea 114.000 de pasageri, iar în 10 ani s-ar depăşi un milion de pasageri.

 

Adauga comentariu