Incidență de 6.01 la mie în municipiul Brașov. Masca va deveni obligatorie și pe stradă

Incidența cazurilor de coronavirus continuă să crească în fiecare zi la Brașov. Potrivit datelor oferite de Direcția de Sănătate Publică, astăzi, incidenta este de 4,53 la mia de locuitori în județ, iar în municipiu a ajuns la 6,01 la mie. săptămână. În județ sunt 2945 bolnavi de coronavirus. Dintre aceștia 1762 sunt în municipiu.

Masca va deveni obligatorie și pe stradă în municipiul Brașov. Ordonanța care prevede acest lucru a fost publicată ieri în Monitorul Oficial.

Conform documentului, în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise.

Vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

În Sânpetru incidența este de aproape 9 la mie. Pe lângă municipiul Brașov, și la Rupea incidența a depășit 6 la mia de locuitori.  La Bod, Hălchiu, Șinca, Hărman, Ghimbav, Viștea și Bunești incidența este de peste 5 la mie. În Râșnov. Tărlungeni, Sâmbăta și Cristian incidența este de peste 4 la mie. De asemenea în Codlea, Voila, Holbav, Drăguș, Vulcan, Dumbrăvița, Șercaia, Vulcan,Predeal, Făgăraș, Hoghiz și Săcele incidența este de peste 3 la mie.

 

Adauga comentariu