La șase luni de când trebuiau să înceapă lucrările pentru noua Unitate de Primire Urgențe rezultatul este doar o groapă. Ministerul spune că vor începe lucrările din august

Lucrările la Corpul B al Spitalului Județean Brașov avansează și din spusele conducerii spitalui, cea mai mare parte din lucrări vor fi gata la finalul lunii ianuarie 2020. Numai că situația nu stă la fel de bine și în cazul noii Unități de Primire Urgențe. Lucrările trebuiau să înceapă în martie 2019 și să fie într-o stare mai avansată, ținând cont că este vorba de o clădire nouă cu trei niveluri și 1000 mp pe nivel.

În 2018 CJ Brașov a făcut toate demersurile necesare, dărâmarea clădirilor de pe terenul noii Unități de Primire Urgențe, întocmire proiect tehnic. Mai departe, Ministerul Sănătății a făcut procedura de achiziții pentru constructor și este în sarcina Ministerului să ducă la bun sfârșit construcția noii UPU.

Construcția noii UPU se face cu bani de la Banca Mondială și termenul de începere a lucrărilor era martie 2019, ne spune managerul Spitalului Călin Cobelschi. Există deja o întârzeiere de cinci luni, constructorul apucându-se de lucru în iulie 2019. Numai că lucrările nu avansează, fapt pentru care Managerul Spitalului Județean a trimis adrese la Minister pentru a afla situația. De la Minister a venit răspunsul că lucrările vor începe din 19 august.

Noua UPU are ca termen de finalizare 31 decembrie 2020, iar până atunci activitatea în UPU se desfășoară într-un spațiu care nu mai face acestei activități.

Adauga comentariu