Linia 6 a fost electrificată pentru troleibuze

Troleibuzele care deservesc linia 6 parcurg acum întregul tronson cuprins între capătul de linie Saturn şi staţia „Onix” cu captatorii conectaţi la reţeaua de contact, fără a mai utiliza acumulatorii. Lucrarea, a cărei realizare a început în 2020, a fost desfășurată exclusiv de angajaţii societăţii şi a constat în înlocuirea de consolă, macaz, încrucișări, piese de curbăși în instalarea a circa 300 de metri de reţea, respectiv a circa 600 de metri de fir de contact.În aceste condiţii, troleibuzele Solaris ce deservesc traseul liniei 6 vor fi mult mai bine exploatate, deoarece vor circula o perioadă mai mare conectaţi la reţea, fără a mai parcurge respectiva zonă cu ajutorul acumulatorilor.

Noile troleibuze Solaris, cu autonomie pe acumulatori, au parcurs în oraşul nostru circa 1.300.000 de kilometri. Cele 26 de vehicule de transport persoane, complet nepoluante, au fost achiziţionate de Primăria Municipiului Braşov, în calitate de cofinanțator, cu fonduri nerambursabile, iar din vara anului trecut deservesc liniile cu indicativele 1, 2, 6 şi 31, reuşind să acopere şi zonele fără reţea de contact.   

De menţionat faptul că în luna decembrie 2020, Primăria Municipiului Braşov a semnat cu firma Solaris încă un contract de achiziţie cu fondurin erambursabile, pentru livrarea în 12 luni a 25 de troleibuze de 18 metri ce vor deserve liniile 3, 7, 8, 10 şi 33.

 

Adauga comentariu