Ludovic Orban în vizită la Brașov. Care este stadiul viitoarelor autostrăzi care vor trece prin județ

Braşovul are nevoie de conectare asigurată prin autostrăzi pentru transportul rutier, de conectare pe transportul aerian - prin intermediul Aeroportului construit de Consiliul Judeţean, precum şi pe calea ferată.  În cadrul unei conferinţe de presă, Ludovic Orban a făcut o trecere în revistă a proiectelor de infrastructură de care beneficiază judeţul Braşov şi a stadiului lor, astfel:

• Autostrada Ploieşti - Braşov: este lansată procedura de licitaţie pentru revizuirea studiului de fezabilitate, realizarea proiectului tehnic şi pregătirea documentaţiilor de licitaţie.

• Autostrada Braşov - Sibiu:

- tronsonul Făgăraş - Sibiu are studiul de fezabilitate aproape finalizat, a fost obţinută o avizare în Consiliul Tehnico-Economic al CNAIR şi urmează cât de curând aprobarea documentaţiei tehnico-economice în cadrul Guvernului.

- la tronsonul Braşov - Făgăraş, licitaţia pentru semnarea contractului de realizare a studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic este în faza de evaluare a celor patru oferte depuse.

• Autostrada Braşov - Bacău: a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate, a proiectului tehnic şi a documentaţiilor de licitaţie, termenul de finalizare a acestora fiind 1 ianuarie 2023.

• Alternativa rutieră la DN 1, realizată prin intermediul drumului judeţean DJ 102 I Valea Doftanei (Prahova) - Brădet (Braşov): documentaţia tehnico-economică este finalizată, mai trebuie clarificată scoaterea din circuitul silvic a suprafeţelor forestiere de pe traseu, după care poate fi lansată licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor.

• Legătura feroviară între Braşov şi Aeroport: proiectul este inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

„Practic, toate proiectele importante pentru Braşov în ceea ce priveşte de infrastructura se mişcă înainte şi vor ajunge să devină realitate”, a concluzionat preşedintele Camerei Deputaţilor.

 

Adauga comentariu