Luminile de sărbători se aprind în premieră pe 1 decembrie. Decorarea orașului costă 100.000 de euro

Anul acesta luminile de sărbători se vor aprinde pe 1 Decembrie având în vedere că sărbătorim 100 de ani de la formarea României Mari. Din același motiv, iluminatul festiv va fi diferit faţă de ceilalţi ani, cu mai multe elemente noi şi pe o suprafaţă mult mai mare.

,,Am solicitat firmei care se ocupă de iluminat ca în acest an să vină cu un nou concept de amenajare a străzilor şi piaţetelor din oraş, care să fie mai extins decât în ceilalţi ani, prin care să unim centrul oraşului cu Piaţa Unirii, ca simbol al acestui moment aniversar, pentru ca de 1 Decembrie să se simtă că Braşovul este în sărbătoare. Este un moment important pentru noi ca popor şi sper ca braşovenii să fie prezenţi pe 1 Decembrie în Piaţa Sfatului” a declarat primarul George Scripcaru.

Mai multe străzi luminate

Iluminatul festiv va fi montat străzile N. Iorga, Lungă (în dreptul Casei Armatei), Livada Poştei, b-dul Eroilor, Mureşenilor, G. Bariţiu, George Bariţiu, Şirul Ghe. Dima, C. Brâncoveanu, Prundului, Poarta Şchei, Grigoraş Dinicu, N. Bălcescu, Apollonia Hirscher, Postăvarului, Republicii, M. Weiss, Diaconu Coresi. La acestea se adaugă Parcul Titulescu, Piaţa Sfatului, Piaţa Unirii, Piaţa G. Enescu şi Piaţa Sf. Ioan.

Strada Republicii va fi gândită ca o traversare de 27 de portaluri care te duc spre locul central al Braşovului istoric. În Piaţa Sfatului, în zona fântânii arteziene, va fi amplasată o fântână luminoasă, iar în Piaţa Sf. Ioan va fi amplasat un brad de Crăciun din luminiţe cu înălţimea de 10 metri. Și la clădirea Primăriei, la intrarea dinspre Nicolae Iorga, se va amplasa un copac de lumini, de 4 metri înălţime. Doi îngeraşi luminoşi de 3 metri vor fi amplasaţi în Parcul Titulescu. Toate modelele luminoase de pe stâlpi sunt diferite faţă de cele din anii anteriori, iar bradul din Piaţa Sfatului va arăta ca un brad tradiţional de Crăciun.

Costurile pentru iluminatul de sărbători sunt estimate la aproximativ 100.000 de euro, din care o parte importantă va fi susţinută de către operatorul serviciului de iluminat public.

Sursa foto: Primăria Brașov

 

 

 

Adauga comentariu