Mașinile de firmă, mai ales cele de mare tonaj, au interzis în parcările dintre blocuri. Amenzile ajung și la 2000 de lei. Poliția Locală face controale

Poliția Locală Brașov le reamintește conducătorilor auto, dar și administratorilor societăților de transport că este interzisă staționarea mașinilor de firmă pe străzile dintre blocuri, la capetele de linie RAT ori în parcările rezidențiale. Vorbim despre autocarele, autobuzele ori camioanele care, nu de puține ori, sunt parcate în cartiere de către șoferii de la firmele de transport, care vin acasă cu mașinile de serviciu. 

În urma verificărilor și monitorizărilor din teren, polițiștii locali de la Birourile 5 și 6 (Rutieră Centru și Rutieră Cartiere) au constatat că astfel de vehicule sunt uneori garate de către șoferi pe unele străduțe înguste, blocând accesul ambulanțelor ori pompierilor în cazurile de urgență, sau mașinile de firme sunt abandonate pe trotuare, punând în pericol viața pietonilor care sunt nevoiți să se deplaseze pe carosabil. 

O horărâre de consiliu local interzice parcarea acestor autovehicule, iar amenzile nu sunt deloc mici.  „Se interzice staționarea și parcarea vehiculelor de transport marfă și călători indiferent de tonaj, în parcările publice destinate autoturismelor precum și în parcările de reședință amenajate în jurul imobilelor de locuit. Sancțiunile specificate în cazul încălcării acestui normativ local sunt cuprinse între 500 și 1.000 lei pentru persoane fizice și între 1.000 – 2.000 lei pentru persoane juridice“, a anunțat Poliția Locală.

 


Adauga comentariu