Medicul Dan Grigorescu, despre „realizările“ lui Raed Arafat: „N-a catadicsit să calce prin Sectorul de arși grav din prima Unitate Funcțională de Arși înființată în țară. Măcar nu ne-a băgat bețe în roate“

Medicul Dan Grigorescu, șeful secției de Chirurgie Plastică de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov ironizează într-o postare de pe pagina personală de Facebook, realizările lui Raer Arafat, de după Colectiv.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov a reușit să își facă o secție de mari arși din donații. S-a demonstrat că medicii și sponsorii au reușit ceea ce a statul nu a putut. În luna aprilie, părinții unui tânăr de 19 de ani care a murit în urma tragediei de la Colectiv au donat 18.000 de euro pentru dotarea secției de arsi de la Brașov. Alexandru Hogea a fost a 60-a victimă de la Colectiv și s-a stins acum trei ani pe 22 aprilie. Banii au fost folosiți pentru achiziționarea unui ventilator performant. Pe lângă părinții lui Alexandru, Firma Losan a donat 72.000 de euro pentru amenajarea secției.

Secretarul de stat Raed Arafat nici măcar nu a trecut pe la Brașov vreodată să vadă secția. Avea probabil treburi mai impostante. În postarea sa medicul Dan Grigorescu spune un adevăr dur, o situație care se repetă al nesfârșit la Brașov: Dacă ne-au ignorat, măcar nu ne-au pus bețe în toate.

 „În 2012 am ieșit în stradă cu întreaga familie ca să-l apăr pe Raed Arafat. Nu pentru că eram convins că ar fi meritat pe deplin (avea, în opinia mea, bube încă de pe atunci). Nicidecum. Norocul lui a fost că, pe vremea aceea, aș fi sărit pentru oricine ar fi devenit un inamic public al concepțiilor legate de sănătate ale Președintelui Băsescu.

De atunci s-au întâmplat suficient de multe grozăvii intim legate de sistemul pe care EL, SUPREMUL, l-a clocit la DSU, încât fiecare dintre ele, separat, sau toate adunate la un loc, să determine dislocarea acestui personaj nu numai din funcția de comandă, cât, mai ales, din cea de "strateg eșuat" al managementului situațiilor de urgență. Acelea reale, neașteptate, grave, nu cele îndelung planificate ca "igzircițiu"!

M-am numărat și eu printre cei care, în ultimii anu, i-au analizat neîmplinirile și i-au criticat neajunsurile dovedite. Poate de aceea nici n-a catadicsit să calce prin Sectorul de arși grav din prima Unitate Funcțională de Arși înființată în țară (la Brașov) după Colectiv. M-am bucurat cel puțin că, ignorându-ne, măcar nu ne-a băgat bețe în roate... De aceea zic: mare om, mare caracter, domnul secretar de stat!

Iată de ce vreau să-i sar în ajutor încă o dată, acum, când toți îl vor plecat de la DSU, pe motiv că, pe lângă eșecurile din Apuseni, de la Siutghiol, de la Colectiv, de la Caracal (printre care transportul aerian al deputatului de Moldova pentru o banală durere de mațe este definitoriu pentru alocarea ineptă de resurse aflate deseori la un nivel critic), auzi minciună, nici nu se poate lăuda cu ceva succesuri mai acătării. Pe scurt, nu a cam făcut mai nimic, zic ingrații ăștia.

La Brașov aplicația RO-ALERT păstorită de DSU/IGSU ne-a anunțat după vreo jumate de oră că "tocmai" a trecut ursul! Sau că vine vijelia după ce deja trecuse! Tot la Brașov ne sună sirenele miercurea fix la 12.00 "a alarmă"! Să ne obișnuim cu sunetul. Și să-l recunoaștem, în caz că va fi vreodată "pe bune".
Nu-i așa că e destul să-l venerăm pe veci? De aceea zic, pentru toate acestea, săriți, bă' băieți! Că iar îi vor răii ăștia capu'! Pornind de la zicala "capu' face, capu' trage", cred că potrivnicii i-l vor și ca să tragă, dacă doar atât a făcut!“, a scris medicul Dan Grigorescu pe Facebook.
 

 

Adauga comentariu