Mesajul primarilor din județ și al președintelui CJ Brașov către Guvern: „Noi construim Aeroport la Brașov! Construiți și voi autostrăzi?!”

Astăzi, la sediul Consiliului Județean Brașov, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, alături de Sorin Taus - Primar Feldioara, Marian Pâtea - Primar Fundata, Severius Beșchea - Primar Tărlungeni și Dumitru Flucuș - Primar Șinca Nouă au anunțat că se afiliază protestului din 15 martie, ora 15:00. Aceștia au spus că toți cei 35 de primari liberali din județul Brașov se afiliază acestui protest. Protestul nu afectează funcționarea instituțiilor și nici nu obligă funcționarii din aceste instituții să participe la protest.

Primarii liberali alături de președintele CJ Brașov vor să tragă un semnal de alarmă prin asocierea la acest protest pentru modul lent și defectuos în care se fac lucrările de reabilitate ale drumurilor naționale din județ, și aici au dat ca exemplu DN73 și DN73A, și despre modul în care este tratat Brașovul cu privire la conectarea la autostrăzi.

„Ne dorim autostrăzi” au spus primarii. Suntem un județ și industrial și turistic. Investitorii „ne întreabă pe ce autostradă să vină la noi, iar nouă ne e rușine să spunem că nu avem încă autostradă”.  Zona Bran-Moieciu-Fundata se laudă cu cei mai mulți turiști din județul Brașov și primarii acestor zone se plâng că zona nu e conectată la autostradă.

Liberalii brașoveni spun că prioritar pentru județul Brașov ar trebui să fie conexiunea cu vestul pentru că de acolo vine dezvoltarea, iar legătura cu Bucureștiul dacă se mai întârzie măcar să se facă drumul pe Valea Doftanei care e un proiect mai ușor de făcut și care ar costa până în 90 de milioane de euro.

Consiliul Județean Brașov și cele 35 de primării liberale din județ se alătură inițiativei civice a antreprenorului și avocatului Ștefan Mandachi de a protesta - pe 15 martie, de la orele 15:00, timp de 15 minute - față de situația jalnică a infrastructurii rutiere din România, în special a lipsei autostrăzilor.

„Județul Brașov, ca centru al țării și pol al turismului românesc, resimte acut lipsa unei infrastructuri corespunzătoare de transport, demne de secolul al XXI-lea, care să-l lege atât de sudul și estul țării, cât și de vestul Europei. Nu cerem ceva extraordinar în schimbul taxelor și impozitelor pe care le plătesc cetățenii județului și care fac din Brașov unul dintre cei mai importanți contributori la bugetul de stat. Cerem ceva normal pentru o țară europeană. Și mai presus de toate, cerem respect!

Brașovul a fost lăsat timp de 30 de ani fără autostrăzi, iar acest lucru a încetinit dezvoltarea județului. Tronsonul din autostrada A3 („Transilvania”) care trebuia să treacă pe ruta Brașov – Făgăraș - Sighișoara a fost scos din planuri, iar pentru autostrada Comarnic-Brașov s-a renunțat la parteneriatul cu Banca Mondiala și s-a ales o soluție nerealistă de parteneriat public-privat (neexistând niciun astfel de proiect pe autostrăzi implementat anterior în România, iar posibilitatea de a construi o autostradă prin acest tip de parteneriat fiind demontată de specialiști).
Suntem membri ai unui partid politic, dar înainte de asta suntem români, transilvăneni, brașoveni. Ne alăturăm acestui protest în primul rând în calitate de cetățeni activi, implicați în viața comunităților din care facem parte, dar și în calitate de reprezentanți ai celor care ne-au mandatat, prin vot direct, să-i reprezentăm. Iar în aceste calități nu putem rămâne indiferenți la derapajele, demagogia, promisiunile mincinoase ale actualei puteri, cheltuirea iresponsabilă a banului public, promovarea nonvalorilor, subfinanțarea administrațiilor locale și ignorarea cu aroganță a necesităților acestei țări. Guvernanții au creat o prăpastie între ei și cetățeni, construindu-și o lume paralelă cu aceea trăită de imensa majoritate a românilor. Credem că este de datoria noastră, în primul rând, să-i scoatem din ficțiune și să-i aducem la realitate!” a afirmat Adrian Veștea, președinte CJ Brașov.

Adauga comentariu