Mihai Mohaci părăsește PSD după 18 ani. A ales partidul lui Victor Ponta și critică dur printr-o scrisoare deschisă modul în care este condus acum PSD-ul

Mihai Modaci este de aproape 20 de ani în politică. A fost șef la Protecția Consumatorului Brașov, subprefect, prefect, dar și senator. Acum este deputat PSD. Mihai Mohaci explică printr-o scrisoare deschisă de ce a ales să părăsească partidul. Alături de el la partidul lui Victor Ponta va trece și Mihai Valentin Popa, fost președinte al PSD Făgăraș și actualmente deputat. 

„După aproape 18 ani în cadrul aceluiaşi partid, PSD, a venit momentul în care, după o lungă evaluare, am luat decizia să părăsesc organizaţia judeţeană Braşov. 

Din păcate, însă, munca de partid de la nivelul organizaţiilor nu-şi mai găseşte demult drumul către politicile de la nivelul judeţului sau municipiului. Nu mai avem deloc structuri de conducere şi asta în condiţiile în care puteam avea cel puţin un vicepreşedinte de Consiliu Judeţean sau un viceprimar. Pot să spun că este o fractură între cei care astăzi ne conduc şi cei care aleargă de la lipit afişe până la distribuţia de material electoral. Nimeni din conducerea partidului nu mai comunică cu organizaţiile şi cu membrii decât într-un mod superficial, fără a se aborda adevăratele probleme cu care se confruntă PSD-ul.

Valul de excluderi din ultima perioadă trebuia să ducă la discuţii şi dezbateri în rândul organizaţiilor, nu să înghiţim în sec de frică să nu fim excluşi cumva. Simplii membri află de la televizor ce se întâmplă la nivel central. Lipsa unei reale comunicării, lipsa unui dialog cu membrii de partid mă fac să cred că direcţia în care se îndreaptă conducerea judeţeană este una greşită.

Acelaşi lucru se întâmplă şi cu preşedintele PSD-ului, Liviu Dragnea. Parlamentarii de Braşov, timp de doi ani, nu au avut nicio discuţie despre anumite proiecte de la nivelul judeţului, despre ce ne dorim să facem pe plan local. Nu am contat absolut deloc.

În 2016, am venit în parlament cu entuziasm şi ne-am trezit cu greu din ceea ce am crezut că este menirea noastră. De altfel, în ultimii doi ani, nu a venit nimeni de la Bucureşti la Braşov. Absolut nimeni! Şi asta în condiţiile în care, la Braşov, rezultatele au însemnat şase parlamentari. Eram buni numai să ridicăm mâna când ni se spunea.
S-a greşit în comunicare, s-a greşit în promovarea oamenilor şi, nu în ultimul rând, s-a greşit pentru că se promovează o agendă diferită de cea a membrilor de rând de partid.

Am încercat să spun toate aceste lucruri în cadrul partidului, lui Liviu Dragnea într-o audienţă la preşedintele partidului împreună cu colegul meu Mihai Popa. Din păcate, nu a găsit timp să se aplece şi spre problemele supuse atentiei, i-am explicat că alte raţiuni şi alţi oameni, chiar din afara partidului, dicteaza astăzi politica PSD la Braşov.
Spuneam într-un articol scris în urmă cu puţin timp că PSD-ul de astăzi este ca un meci de hochei, o primă linie la bătaie în campanie şi o altă linie promovată în funcţii şi care, culmea, nu este formată din oameni de partid. Nu pot să-mi explic raţiunile pentru care nu s-au găsit între atâţia membri bine pregătiţi unii care să preia funcţii în administraţie. În schimb, pentru cei veniţi de te miri de unde, se găsesc soluţii în timp record.

Astăzi, mă dezic de modul în care este condus PSD-ul atât la Braşov cât şi la nivel central. De aceea, o să mă îndrept către un partid de centru-stânga, spre un nou proiect politic, PRO ROMANIA, în care sunt ferm convins că voi regăsi alături de alţi colegi de ai mei o echipă aşa cum mi-o doream la PSD Braşov şi pe care Marius Dunca nu a ştiut să o construiască.

Spun cu tristeţe şi cu părere de rău că trebuie să fac acest pas. Oricum se dorea plecarea mea din partid de mai multă vreme şi, nu într-un mod elegant, am fost apostrofat pentru luările mele de poziţie“, este scrisoarea deschisă a lui Mihai Mohaci. 

Mihai Valentin Popa în vizorul DNA

Deputatul Mihai Popa, care a decis să părăsească și el partidul Din scrioarea lui Mihai Mohaci înțelegem că motivele sunt aceleași, dar vom încerca să îl contactăm pentru un punct de vedere. Deputatul are ceva probleme cu legea. A fost trimis în judecată de DNAîn 2017 pentru şantaj şi folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.Deputalul este acuzat că a încercat să-i păstreze postului unui apropiat deşi primarul a decis să îl demită. 

Mihai Popa a mai intervenit pentru anularea sancţiunilor date de DSP la o şcoală unde s-au găsit nereguli grave. „În luna septembrie 2017, la cererea primarului unei comune, coleg de partid cu inculpatul Popa Mihai Valentin, acesta din urmă şi-a folosit influenţa şi autoritatea asupra unei persoane din conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, astfel încât reprezentanţii şcolii din acea comună să fie scutiţi de sancţiuni, deşi nu luaseră măsurile impuse de inspectorii DSP. Un control efectuat anterior la acea şcoală constatase nereguli grave, respectiv lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, spaţiu necorespunzător pentru programul ”laptele şi cornul”, spaţiu necorespunzător de desfăşurare a cursurilor pentru grupa mică de grădiniţă, iar pentru remedierea neregulilor constatate se stabiliseră termene stricte de care depindea inclusiv obţinerea unei noi autorizaţii sanitare“, se mai arată în rechizitoriu.

 


Adauga comentariu