Ministrul Apelor și Pădurilor prezent azi la Brașov, în cadrul singurului târg forestier în aer liber

Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat azi la Forest România 2019, singurul târg forestier în aer liber. Târgul din Tărlungeni se află la a treia ediție, unde timp de trei zile, vizitatorii vor avea ocazia să afle ultimele noutăți din domeniul tehnologiilor forestiere. În cadrul târgului sunt prezente peste 60 de companii expozante.

Tema centrală a anulului 2019 prevede gestionarea durabilă a Pădurilor și contribuția activă la protejarea climei. Ministrul pune accentul pe protejarea pădurilor, sugerează schimbarea atitudinii față de planetă.

,,Dacă suferă pădurea, noi oamenii vom suferi și mai mult. Dacă nu vom mai avea pădure sau nu va mai fi o pădure de calitate, consecințele sunt dezastruoase, temperaturile vor fi din ce în ce mai ridicate, iar biodiversitatea va fi din ce în ce mai degradată, vor fi incendii, inundații, secetă, focare de boli", a precizat Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

La nivel planetar, multe din aceste nenorociri se întâmplă deja. Acest dezastru poate afecta toată planeta. Bioeconomia este o pârghie puternică, ideală să susțină populația și să păstreze în stare bună plămânii planetei.

De asemenea, în 2018 a fost implementat un plan de acțiune pentru dezvoltarea unei bioeconomii durabile și circulare în Europa, care acoperă toate sectoarele și sistemele, ce se bazează pe resurse biologice cu o cifra de aproximativ 2.000.000.000 de euro.

Adauga comentariu