Miorița în varianta modernă s-a lăsat cu 20 de ani de închisoare pentru ciobanii care și-au ucis cu cruzime prietenul

Crima s-a petrecut în luna aprilie 2018 în satul Beia din comuna Cața. Totul a început de o neînțelegere la beție. Motivul exact al omorului nu este nici acum cunoscut. Cert este că agresorii au lovit victima cu o bâtă, după care au înjunghiat-o. Nu s-au oprit aici. Au așezat victima pe șinele de cafe ferată sperând că un tren va trece pe acolo și va șterge urmele crimei. Au fost însă prinși rapid și arestați. 

„După ce au consumat împreună băuturi alcoolice, cei doi inculpaţi, ciobani, colegi cu victima, au condus-o pe aceasta pe calea ferată din proximitatea satului Beia, com. Caţa, jud. Braşov, unde au lovit-o în mod repetat cu o bâta în cap şi au înjunghiat-o de mai multe ori în spate cu un cuţit, producându-i decesul“, anunțau la data faptei procurorii.   

Cei doi agresori au fost acuzați de omor și judecați în primă instanță la Tribunalul Brașov. Au primit fiecare câte 20 de ani de închisoare, dar sentința a fost contestată. Curtea de Apel a menținut însă pedeapsa de 20 de ani, iar sentința este definitivă. 

Adauga comentariu