Municipiul Brașov are o incidență a cazurilor de coronavirus de sub 3 la mie. Va ieși însă din scenariul roșu abia în februarie, dacă cifrele se mențin

Incidența cazurilor de coronavirus la Brașov este 2,94 la mia de locuitori. Cifrele scad sub 3 la mie pentru prima dată în ultimele trei luni. Chiar și așa municipiul nu va ieșit imediat din scenariul roșu, deoarece Comitetul pentru Situații de Urgență a prelungi acest scenariu până în 2 februarie inclusiv. Dacă incidența se va menține sub 3 la mie. Abia din 3 februarie restaurantele, cafenelele, barurile, sălile de jocuri de noroc din spaţii închise vor putea funcționa din nou la 30% din capacitate.

Incidența în județul Brașov este de 2,21 la mia de locuitori. Doar trei localități mai sunt în scenariul roșu: Beclea-5,77 la mie, Cristian-4,83 la mie și Sânpetru-3,79 la mie. În județ sunt în acest moment 1490 de cazuri active de coronavirus.

Instituția Prefectului-județul Brașov informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, până astăzi au fost distribuite centrelor de vaccinare din județ 13.913 doze de vaccin împotriva COVID-19.

Numărul de doze de vaccin administrate până în data de 22 ianuarie, inclusiv, este de 11.116 , din care 124 doze rapel (a doua administrare). S-au raportat 34 de cazuri de efecte adverse, niciunul sever.

 

Adauga comentariu