Nepăsarea autorităților din Predeal ar putea costa orașul 20 milioane de euro fonduri europene. Primarul și-a pierdut mandatul după ce a fost condamnat, iar înlocuitorii stau degeaba

Stațiunea Predeal a beneficiat de fonduri europene prin „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a SC RAJA SA Constanța, în perioada 2014-2020“. S-a construit o stație de epurare nouă și s-au făcut modernizări pe ale rețelei de apă pe mai multe străzi.

De doi ani încoace însă lucrările au cam stagnat, iar acum sunt mult întârziate. Predealul riscă să piardă o finanțare europeană de 20 de milioane de euro. Scuzele sunt întotdeauan aceleași: probleme juridice cu terenurile unde trebuie efectuate lucrări și procedurile biocratice greoaie din România. Dar nimeni nu a ridicat un deget să le rezolve. Primarul Liviu Cocoș și-a pirdut mandatul după ce a fost condamnat definitiv pentru abuz în serviciu (a dat locuințe ANL cu dedicație pe vremea când era consilier local), iar cei carre i-au preluat atribuțiile sunt dezinteresați. 

Pentru a mobiliza cumva autoritățile locale, la Primăria Predeal s-a organizat o întâlnire cu toți cei implicați. A fost mai mult o discuție care să tragă un semnal de alarmă. Rămâne de văzut dacă edilii din Predeal se vor punepe treabă. Orașul a primit această finanțare deoarece este stațiune turistică de interes național. 


„Întrucât s-a observat din partea conducerii actuale a administrației locale o stagnare a acestor proiecte atât de importante, întâlnirea, organizată de Direcția Generală Programe Europene lnfrastructură Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene, a urmărit deschiderea unui dialog între toți cei învestiți cu putere de decizie, ce pot hotărî demararea acestor investiții. Totodată, s-a dorit ca acest demers să fie un semnal de alarmă față de amânarea acestor reabilitări și modernizări. Neimplicarea poate duce la pierderea unor fonduri de aproximativ 20 milioane de euro, esențiale acestor proiecte de modernizare a rețelei de apă și canalizare. Este incontestabilă nevoia ca reprezentanții administrației publice locale să țină cont de interesele comunității și să găsească resursele pentru a soluționa orice situație nefavorabilă apărută, indiferent de natura ei. Astfel de investiții cresc calitatea vieții locuitorilor, îmbunătățind nivelul de trai și calitatea serviciilor oferite turiștilor“, a opinat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Gabor, cel care a reprezentat Consiliul Județean Brașov la această întrunire. 


Adauga comentariu