Nesimțire fără limite. Au furat narcise direct din rezervație. Oile sunt lăsate să pască într-un loc protejat de lege

Poiana Narciselor este una dintre cele mai frumoase rezervații naturale din țară. Milioane de narcise înfloresc aici în luna mai. Din păcate mereu se găsesc și oamenii gata să distrugă orice colț de rai. Mai mulți turiști au fost pozați în timp ce furau narcise deși acest lucru este interzis de lege. Mai mult, când și-au dat seama că au fost văzuți au luat-o la fugă și au aruncat buchetele de flori pe marginea râului. Imaginile au ajuns pe Facebook, dar și la Poliție. Dacă vor fi identificați, hoții de narcise riscă amenzi de până la 10.000 de lei, scrie bzf.ro.

Nu doar hoții de narcise distrug rezervația ci și ciobanii care își aduc turmele de oi să pască aici. Esrte o practică obișnuită în zonă. Până acum nimeni nu a luat nicio măsură. Poate că nu ar strica puțină pază la rezervație.

În fiecare an, la Vad are loc şi Festivalul Narciselor, o sărbătoare ce nu trebuie ratată. De obicei se sărbătorește pe 21 mai, dar anul acesta evenimentul va avea loc pe 12 mai.

Pe lângă narcise, în aria protejată creşte o mare varietate floristică care include specii vegetale de gălbenele, bulbuc de munte, coada vulpii, stupiţă etc, dar şi o faună diversă de mamifere, păsări, reptile şi amfibieni, insecte, printre care mulţi fluturi rari. 

Puţini ştiu de unde vine numele florilor parfumate. Termenul de narcisă vine din mitologia greacă de la un tânăr frumos pe nume Narcis. Foarte preocupat de aspectul său, se spune că tânărul s-a îndrăgostit de propriul chip. După moartea sa, narcisele au înflorit, pur şi simplu, pe mormânt. Frumuseţea locului i-a atras şi pe producătorii de film care au ales Poiana Narciselor pentru a filma un episod din „Neamul Şoimăreştilor“, peliculă care are la bază romanul lui Mihail Sadoveanu.

FOTO: Facebook Neutour Brasov

Adauga comentariu