Noaptea muzeelor revine la Brașov

Sâmbătă, 12 iunie 2021, sunteți invitați să participați la Noaptea Europeană a Muzeelor, vizitând instituțiile muzeale aflate în subordinea Consiliului Județean Brașov.

Programul de vizitare anunțat pentru Noaptea Europeană a Muzeelor:

Muzeul „Casa Mureșenilor” Brașov (Piața Sfatului 25)

17:00 – 23:00

Casa Memorială „Ștefan Baciu” Brașov (Str. Dr. Gheorghe Baiulescu 9)

17:00 – 23:00

Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului (Piața Sfatului 15)

18:00 – 24:00

Muzeul de Artă Brașov (B-dul Eroilor 21)

18:00 – 23:30

Muzeul de Etnografie „Gheorghe Cernea” din Rupea (Str. Republicii 191, Rupea)

18:00 – 24:00

Ora anunţată pentru închidere reprezintă ora de intrare a ultimului vizitator.

Vizitatorii sunt invitați să cunoască bogăția culturală din inima Brașovului sau a comunității din Rupea și să participe la atelierele de îndemânare și creativitate, special organizate cu această ocazie. Accesul pe întreaga durată a evenimentului este gratuit.

La Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului vizitatorii sunt invitați să se conecteze, prin expoziția permanentă din cadrul muzeului, cu viața brașovenilor din secolele XVIII – XX, să admire piesele unicat și pline de încărcătură simbolică prezentate în cadrul expoziției temporare ”De Paști în Țara Bârsei” și să participe, alături de copii, la cele două ateliere tematice de creativitate și îndemânare, sub îndrumarea profesioniștilor muzeului. Obiectele rezultate le vor putea păstra ca amintire.

Pe parcursul nopții, vizitatorii muzeului de la Rupea au posibilitatea să participe la atelierele de lucru manual unde vor învăța tehnici de împletituri, dar și să deprindă figuri de dans popular în cadrul atelierului interactiv ”Jocuri populare românești”. Aceste ateliere sunt posibile datorită colaborării Muzeului Etnografic „Gheorghe Cernea” din Rupea cu Asociația ”RAMIDAVA XXI” Rupea și cu ”Junii Cetății Rupea”. Va fi și o prezentare de costume populare românești purtate de femeile din ”Junii Cetății Rupea”. Nu vor lipsi  filmele documentare privind viața și trecutul rupenilor, precum și fecioreasca fetelor și găteala capului femeilor din Crihalma.

 

Adauga comentariu