Noua Unitate de Primire Urgențe de la Județean este încă teren viran. Lucrările trebuiau să înceapă în aprilie, au fost amânate pentru august, dar nu s-a făcut nimic. Acum vine iarna

Contractul pentru cosntrucția noii Unități de Primire Urgență de la Județean a fost semnat în primăvară. Investiția se ridică la 10 milioane de lei, iar finanțarea vine de la Banca Mondială și de la Guvern. Contractul a fost atribuit firmei General Group din Bucureşti. Până aici totul bine și frumos, doar că nu s-a făcut mai nimic.

În 2018 CJ Brașov a făcut toate demersurile necesare, dărâmarea clădirilor de pe terenul noii Unități de Primire Urgențe, întocmire proiect tehnic. Mai departe, Ministerul Sănătății a făcut procedura de achiziții pentru constructor și este în sarcina Ministerului să ducă la bun sfârșit construcția noii UPU.

Lucrările trebuiau să înceapă în din martie 2019 și să fie într-o stare mai avansată, ținând cont că este vorba de o clădire nouă cu trei niveluri și 1000 mp pe nivel. În luna iulie, constructorul s-a apucat așa cam de ochii lumii să toarne o fundație și ca, atât. La fel stau lucrurile și acum. În august stiridebrasov a relatat situația și s-a promit să lucrările vor fi reluate în august. Am rămas cu promisiunea. Autoritățile locale nu pot interveni în niciun fel. Tot ce pot să facă este să cearî lămuriri.

Clădirea trebuie terminată până la finele anului următor. Cum vine iarna, este greu de crezut că se mai face ceva. Cel mai probabil, lucrările vor fi reluate în martie sau aprilie în funcție de vreme. Român astfel cam opt luni ca totul să fie terminat, lucru aproape imposibil.

Mai apare încă o problemă. Consiliul Județean Brașov a primit fonduri neranbursabile pentru dotarea noii Unități de Primire Urgență. Valoarea totală a proiectului este de 6.793.628, 72 lei, din care 4.755.540,10 lei nerambursabili din FEDR, 1.902.216,04 lei nerambursabili de la bugetul național și 135.872,58 lei cofinanțarea Județului Brașov. Problema este că dotarea UPU ar trebui finalizată până în iulie 2020. Cum clădirea nu va fi gata, rămâne de văzut ce se va întâmpla. Ar fi păcat să se piardă fonduri europene din cauza unui constructor neserios și leneș.

 

Adauga comentariu