Nu schiați pe pârtiile din zona inferioară a Masivului Postăvaru. Acestea nu sunt încă deschise. Șapte accidente într-o zi în Poiana Brașov

Deși pârtiile din zona inferioară a Masivului Postăvaru sunt închise, mulți schiori se aventurează pe ele deși riscă accidentări serioase. Doar ieri 7 turiști au avut nevoie de intervenția salvamontiștilor.

„Ne confruntam cu un flux foarte mare de schiori pe partiile din partea inferioara a masivului, zone care sunt inchise.

Ieri, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 7 cazuri de turisti care s-au accidentat in timp ce practicau sporturile de iarna in Masivul Postavaru. Pentru 3 dintre acestia a fost nevoie si de interventia echipajelor SMURD, care le-au transportat spre unitatea spitaliceasca pentru investigatii suplimentare.

Va reamintim ca toate partiile din zona inferioara a masivului sunt in continuare inchise si rugam turistii sa nu mai intre in aceste zone, deoarece se expun unor pericole inutile. Stratul de zapada este pe alocuri subtire si poate ascunde multe obstacole (pietre, rigole, etc.). Totodata, in aceste zone se intervine cu instalatiile de producere a zapezii artificiale, fapt care duce la consistente si planeitati diferite ale stratului de zapada. Coborarea de pe masiv catre statiune trebuie facuta cu instalatiile de transport pe cablu!

De la inceputul sezonului de schi salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 53 de situatii, implicand 54 de persoane care s-au accidentat, ratacit, sau a trebuit sa fie evacuate de pe munte“, au anunțat reprezentanții Salvamont Brașov.

Adauga comentariu