O clasă de a VIII a de la Colegiul Național Unirea a fost închisă din cauza coronavirului. Cazuri au fost depistate și la Grădinița nr 9 și Liceul de Muzică

O clasă de a VIII a de la Colegiul Național Unirea a fost închisă după ce o elevă a fost depistată cu coronavirus. Elevii învață acum on-line.  Nu au fost puși în izolare profesorii.

 „Direcția de Sănătate publică a luat decizia de a carantina doar clasa respectivă. Nu este necesară, cel puțin deocamdată, închiderea instituției în totalitate. Clasa din care provine eleva pozitivă va fi în scenariul roșu încă 8 zile cel puțin. Din ancheta epidemiologică desfășurată acolo a rezultat că profesorii care au predat la clasa respectivă au purtat măști de protecție și au respectat distanțarea socială. Astfel că ei nu au rămas acasă“ a precizat Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al IȘJ Brașov, citat de realitateadebrasovnet.

Probleme mai sunt și la Grădinița nr 9 de pe Aurel Vlaicu, unde un cadru didactic a fost confirmat cu coronavirus, dar și la Liceul de Arte Plastice unde un elev a fost depistat cu Covid 19. Potrivit Inspectoratului Școlar Brașov, în cazul grădiniței, îngrijitoarea depistată cu coronavirus nu a intrat în contact cu copiii, astfel că nu au fost suspendate cursurile. În schimb trei colege  au intrat în izolare. În cazul Liceului de Arte Plastice, eleva de clasa a XI-a a avut simptome încă e miercurea trecută, dar a anunțat abia ieri că a fost confirmată pozitiv cu coronavirus. Colegii eu de clasă vor învăța acum online. 

Adauga comentariu