O companie din Brașov a realizat un rulment de peste 2 metri în diametru și peste 5 tone. Acesta va ajunge în China

Rulmentul uriaș a fost realizat de compania Schaeffler România la fabrica din județul Brașov. Rulmentul a fost comandat de China National Erzhong Group Co. și va montat pe un utilaj specializat în forare. Are peste doi metri în diametru și cântărește peste 5 tone. Pentru realizarea lui a fost nevoie de 128 de piese. 

„La nici mai puțin de un an distanță, de la montajul celui mai greu rulment cu role tip butoi (8,08 tone) din istoria Schaeffler Romania, echipa ridică stacheta încă o dată și întreg personalul devine responsabil pentru asamblarea celui mai mare rulment oscilant produs la fabrica din Brașov (diametru exterior 2.300 mm şi cu greutatea de 5,17 tone). Ca de fiecare dată, provocările unui proiect de o asemenea anvergură sunt pe măsură. După un efort concentrat, o implicare deosebită și un lucru în echipă adevărat, 8 tipuri distincte de componente, însumate într-un total de 128 de bucăți, au fost pregătite pentru asamblare într-un timp extrem de redus“, au anunțat reprezentanții Schaeffler România pe site-ul companiei. 

Schaeffler România produce în Braşov componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană. Mai exact rulmenţi pentru cele mai mari firme din lume, printre care Volkswagen, Audi, Volvo sau Chevrolet, dar şi multe altele. Înfiinţată în anul 2002, Schaeffler Romania a investit până acum la  Braşov 500 de milioane de euro. Fabrica se întinde pe 42,5 hectare şi are şase hale de producţie. Anul acesta va depăşi 4500 de angajaţi la Braşov.

Sursa Foto: Schaeffler România

Adauga comentariu