O nouă condamnare pentru Aristotel Căncescu pentru abuz în serviciu în dosarul mitei electorale

Aristotel Căncescu a fost condamnat de Tribunalul Brașov la 3 ani și 3 luni de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Mai fusese acuzat și de luare de mită, dar a fost achitat pentru această infracțiune. Sentința nu este definitivă. În acest dosar au mai fost condamnați tot cu suspendare fostul consilier judeţean Claudiu Coma, Cristian Emil Cirică, fost şef al Direcţiei investiţii, urbanism şi amenajarea teritoriului, Radu Petre Ispas, fost administrator public al judeţului Braşov şi Răzvan Iosif, administrator al unei societăţi comerciale.

Dosarul datează din 2016 și abia acum a venit prima sentință. Potrivit procurorilor DNA, în contextul campaniei electorale din anul 2012, Căncescu, în calitate de preşedinte al PNL Braşov, ar fi pretins de la trei persoane bani şi alte foloase, constând în suma totală de 105.000 lei şi angajarea unor anumite persoane în cadrul Agenţiei Judeţene de Dezvoltare Durabilă, pentru ca în schimb să îi pună pe cei trei pe poziţii sigur eligibile pe lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Braşov.

„În baza art 396 alin. 5 rap la art. 16 lit b teza a I a CPP achită pe inculpatul CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată, prev. de art. 289 alin. 1 Cod penal rap. la art. 6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art. 35 alin. 1 Cod penal şi art. 5 Cod penal – 3 acte materiale. În baza art.248 Cod penal din 1968 rap. la art. 13.2 din Legea nr. 78/2000,cu aplicarea cu aplicarea art 41 alin 2 Cod penal din 1968, art. 5 CP condamnă pe inculpatul CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN,fără antecedente penale la pedeapsa principală de 3 ani închisoare şi 3 ani pedeapsa complementară prev de art 64 alin 1 lit a teza a IIa,b CP (respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat) pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial în formă continuată. Cu aplic art 71,64 lit a teza a IIa,b Cod penal din 1968 ,art 12 din Legea nr.187 din 2012. În baza art.86/1,71 al.5 Cod penal din 1968,art 5 CP dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei aplicate inculpatului CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal din 1968 pe durata suspendării sub supraveghere a executării pedepsei se suspendă şi executarea pedepsei accesorii“ se arată în decizia magistraților de la Tribunalul Brașov.

Sentința integrală o puteți citi aici

 

Adauga comentariu