O stație GPL a fost închisă de Protecția Consumatorului după ce s-a descoperit că oamenii își încărcau aici buteliile. Riscul de explozie era uriaș

Inspectorii de la Protecția Consumatorului au închis o stație GPL din Brașov unde o practică periculoasă ar fi putut atunca totul în aer. Oamenii veneau aici și își încărcau buletiile de la aragaz, deși acest lucru este interzis. Cea mai mică scurgere de gaze ar fi putut declanșa o explozie de proporții. 

Protecția Consumatorului a primit mai multe sesisăzări în legătură cu stația GPL, iar imaginile de pe camerele de supraveghere au demonstrat că încărcarea buteliile era o practică obișnuită. Stația a fost închisă temporar până la finalizarea tuturor controalelor. 

„Riscurile pot fi dintre cele mai grave. Dacă butelia explodează lângă rezervorul GPL poate duce la o explozie în lanț. Este interzis să încarce butelii, pentru că nu pot ști dacă acestea sunt în condiții bune. Buteliile se schimbă, nu se încarcă. O dai pe cea veche și iei una nouă, pentru că în fabrică se verifică”, a expicat șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Sorin Susanu.

Adauga comentariu