O tamponare între Onelia Pescaru și o polițistă a dus la un adevărat război pe Facebook. Marian Godină o apără pe polițistă și critică dur atitudinea șefului Poliției Brașov de a-și cerce scuze de la Onelia Pescaru. O anchetă internă va lămuri situația

Totul a pornit acum două zile după ce mașina Oneliei Pescaru a fost tamponată de autoturismului unei polițiste de la circulație. Totul bine și frumos până după încheierea procesului verbal. Ambele conducătoare auto au fost sancționate: una pentru că a dat cu spatele fără să se asigure, alta că nu s-a asigurat la manevra de întoarcere.

Seara, după incident Onelia Pescaru a postat părerea personală despre incidente care a adunat multe reacții, atât de susținere, dar și multe negative.

„Are câteva zile domnișoara Francesca în Poliție, dar este echipată cu tot ce pare necesar în aceste timpuri: tupeu, lașitate, minciună și competență... până la cer. Plus poză în furou leopard la profilul de FB Și e blondă, se vede, nu? Culmea, la... Poliția Rutieră! Țineți minte: Francesca David. Astăzi a dat 10 metri cu spatele- ïn ciuda claxonului meu disperat, nu auzea și nu vedea nimic- și s-a înfipt ca o ghiulea în mașina mea, blocată într-un ambuteiaj pe strada Serii...(zece minute nu am ieșit de acolo). Era în civil, dar la întocmirea actelor (nuuu, nu mi-a spus că e polițistă, a plâns și m-a rugat “să facem să fie bine”) a venit, la intimidare, îmbrăcată în uniformă și cu un echipaj (!!!!) . Cu tutore - că e începătoare, nu ? - și cu alai. Să văd cine e și ce ajutoare are... Au urmat patru ore de grotesc. De unde știm noi că avariile nu sunt mai vechi???? De unde știți că... sau că... sau că... Bancurile cu polițiști nu pot cuprinde nici desfășurarea acțiunii și nici rezultatul “anchetei”. Inutil să vă spun că tot eu, victima, am fost de vină, nu? Și știți de ce? Pentru că în timpul manevrei de ïntoarcere- care a durat zece minute 😂- nu m-am asigurat...?! Da, nu m-am asigurat, pentru că nu ai cum, când ești blocat între mașini și stai pe loc, să te ferești de o mașină care te izbește... Dar am avut noroc, ïn fond se putea mult mai rău, nu? De neprețuit polițistul care a găsit hachița salvatoare, în manualul din dotare în care căuta disperat ceva pentru pisi.... Afrențoaiei, ceva... Fie-i numele lăudat! Tânăr și el și - la început- chiar amabil. Și care polițist, după 4 ore, și-a dat seama și că nu are nici măcar ștampila... Sper că a meritat, domnule polițist să faceți asta. Să fiți penibil, adică. Puteati oferi tinerei colege o lecție de demnitate. Dar știți ce înseamnă asta? Domnișoara Francesca are viitor de aur în Poliția Brașov. Sunt sigură însă că ziua asta nu o va uita niciodată. Un copil, aproape, ca sutele de studenți pe care ïi întâlnesc în fiecare an. Dar un copil cu mari probleme de caracter. Ce am făcut? L-am felicitat pe ofițer pentru ”profesionalism”, iar domnișoarei i-am urat “succesuri”. Păcat de polițștii- mulți, dealtfel! - care fac meseria asta cu onoare. Păcat de tinerii care se înghesuie -mulți pe loc!!- la Academia de Poliție, pentru a renunța apoi prea ușor la visele lor.
Păcat de campaniile noastre frumoase, domnule comisar șef Giosanu... acum o lună îmi spuneați la TV ce echipă minunată aveți....
Păcat, domnule chestor Flucuș... cu asemenea oameni nu schimbați decât în și mai rău fața Poliției...
P.S. Nu , nu contest, că prea mi-e silă.... Ba chiar le urez să aibă parte de tot binele“, a postat pe Facebook Onelia Pescaru, luni.

Ieri a venit cu un nou mesaj pre la Onelia Pescaru în care spunea că Poliția Bașov și-a cerut scuze și a anunțat că va face o anchetă internă. Între timp scandalul a devenit viral pe Facebook. Tot mai multe persoane sar în apărarea polițistei. Cei mai dur mesaj este al lui Marian Godină.

„O polițistă de la Biroul Rutier Brașov căuta loc de parcare în apropierea sediului Poliției. Era îmbrăcată civil. După ce a parcat, fiind foarte aproape de poarta unui imobil, a dat ușor cu spatele. In același timp, doamna Onelia Pescaru, jurnalistă pt cine nu o știe foarte bine (pt mine nu e jurnalistă) efectua manevra de întoarcere. Mașinile celor două s-au tamponat ușor. Colega mea a coborât din mașină, în țipetele "doamnei" care îi explica că mica zgârietură o va costa 5000 de euro, având o mașină scumpă, nu ca toți săracii. Cunoscătorii știu oricum f bine și de unde e mașina aia. Colega e de acord să facă amiabil, dar jurnalista îi spune că are o emisiune în direct, întrebând-o dacă știe ce înseamnă asta.


Hooo, micuță Oprah, că nu te știe lumea așa cum ai tu impresia, chiar dacă te lăudai aseară că mizeria ta de postare are 40k de vizualizări "peste noapte".
Revenind, cele două fac schim de nr de telefon, urmând să se audă. Colega mea nu pomenește nimic despre faptul că ar fi polițistă. Foarte bine! Alții ar fi zis asta, însă ea, deși a absolvit școala de poliție de abia 2 săptămâni nu a zis nimic, știind că nu e mai presus de lege. În jurul orei 17, doamna jurnalist a sunat-o pe colega mea și i-a zis că a terminat treaba și să se vadă. Deci a considerat că doar ea are treabă și că lumea e la cheremul ei. Colega mea era la ora aia la serviciu, în uniformă. S-au întâlnit, iar când jurnalista a văzut-o în uniformă, a început circul.
 

Pentru a nu lăsa loc de interpretări și să nu spună că vreun agent de poliție ar fi părtinitor, tamponarea a fost soluționată de un ofițer de poliție de la Serviciul Rutier. Acesta a constatat ce ar fi constatat orice polițist rutier din România și anume, că ambele conducătoare auto au încălcat o regulă de circulație, polițista nu s-a asigurat la mersul înapoi, jurnalista nu s-a asigurat la manevra de întoarcere. Nimic mai corect. Ambele au fost sancționate. Despre tam-tamul facut pe parcursul încheierii actelor nu mai zic.
 

Ajunge doamna jurnalist seara acasă și, fiind și psiholog, se gândește să își deschidă sufletul, după cum i se numește emisiunea și să facă o postare.
Și pune doamna o poză cu polițista, îi scrie numele si o face în toate felurile. Zice că ea a fost scoasă vinovată, fără să spună că și polițista a fost vinovată. Pozează în victimă și continuă cu jignirile la adresa polițistei. Îsi distribuie postarea pe mai multe grupuri, avidă după reclamă și victimizare. Comentariile naivilor nu se lasă așteptate și polițista de doar 2 săptămâni e jignită la scenă deschisă.
Am văzut postarea aseară târziu și nu am crezut o boabă, cunoscând specimenul jurnalistic cu tot cu istoric. Azi dimineață am sunat-o pe colegă. Nu o cunoșteam. Am sunat-o din mașină, de pe drum, astfel că și soția mea a auzit discuția. Dacă la inceput era cât de cât coerentă, pe parcurs ce povestea a inceput să plângă spunând că n-a dormit toată noaptea.
 

I-am zis să stea liniștită, că toată lumea o cunoaște pe acea femeie, inclusiv șefii.
Acum, spre seară, văd pe profilul jurnalistei o nouă postare, cu poza chestorului Flucuș, seful IPJ Brașov. Îmi zic...stai că l-a luat și pe inspectorul șef în colimator...când citesc...ce aflu???? Că domnul chestor o căuta azi să vorbească cu ea, fiind în asentiment și cerându-și scuze "pentru disconfortul creat".
Am zis că nu văd bine!!! Poftim?? Am sunat-o din nou pe colegă și am întrebat-o ce s-a întâmplat. Mi-a zis că a fost chemată la conducere și i s-a explicat că nu a procedat bine. Și că, desigur, va fi verificată de Controlul Intern. Pentru că era ingrozită și repeta că va fi dată afară, am mers la ea acasă cu soția mea. E singură în Brașov, nu are pe nimeni. Și, din păcate, șeful ei îi spune că a greșit, în timp ce același șef își cere scuze de la cea care a făcut-o praf psihic pe subalterna sa.

Din acest moment, domnule Flucuș, pentru mine nu mai însemnați nimic. Mi-e și jenă să vă mai văd! Ați ajuns să vă cereți scuze de la agresor, certând victima. Vă dau un sfat, când vă mai cereti scuze de la astfel de persoane, faceți-o măcar în nume personal, nu în numele Poliției Brașov, pentru că din Poliția Brașov fac parte și eu, iar eu nu am să-mi cer scuze vreodată de la una care îmi face o colegă în toate felurile folosindu-se de minicuni abjecte și lăudându-se apoi cu ratingul. Mi-e rușine mie de rușinea dumneavoastră!
Rușine să vă fie, domnule chestor Flucuș!
Iar ție, Francesca, așa cum ti-am promis, nu ești singură, iar eu nu vorbesc aiurea când zic ceva, te asigur că eu nu dau înapoi și că nu vei păți nimic!“,a scris Marian Godină pe Facebook.

 

Adauga comentariu