Omul de afaceri Doru Bertea s-a sinucis. Fusese trimis în judecată de DNA după ce firma sa ar fi încheiat contracte frauduloase cu două spitale

Omul de afaceri Doru Bertea, cunoscut medic stomatolog, s-a spânzurat aseară. El era cercetat în două dosare de către procurorii DNA pentru dare de mită. Bertea se afla în arest la domiciliu, anunță newsbv.ro. Mai exact firma pe care o deține, Chantal Sante, ar fi fost favorizată la obținerea unor contracte de la Spitalul de Boli Infecțioase din Brașov și Spitalul Municipal din Târgu Secuiesc.

În cazul Spitalului de Boli Infecțioase a fost vorba despre achiziția, la data de 18 februarie 2020, a unui robot pentru dezinfecția cu ultraviolete a mediului, în valoare de 949.620 lei cu TVA ( în condițiile în care valoarea de piață a produsului era cuprinsă între 285.000 lei și 380.000 lei). Ulterior, la data de 10 aprilie 2020, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov ar fi efectuat, către SC Chantel Sante SRL, plata în întregime a contravalorii robotului menționat mai sus.

Aceeași metodă a fost folosită și în cazul Spitalului din Odorheiu Secuiesc. Mai exact, protrivit procurorilor, în perioada 10 aprilie – 02 decembrie 2020, inculpatul Lukacs Antal, manager al Spitalului Municipal Odorheiu Secuiesc, cu încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, ar fi aprobat încheierea, cu omul de afaceri care controla SC Chantel Sante SRL, inculpat în prezenta cauză, a mai multor contracte ce aveau ca obiect achiziționarea de către spitalul respectiv a unor aparate și produse medicale. Prin aceste demersuri, inculpații ar fi adus un prejudiciu în dauna spitalului amintit mai sus în valoare totală de 2.321.728 lei concomitent cu obținerea unui folos necuvenit în același cuantum pentru societatea SC Chantel Sante SRL.

Adauga comentariu