Opere de artă comestibile. Deliciile lucrate manual sunt expuse în muzeul cofetăriei

O cofetărie din Brașov încântă atât privirile, cât și papilele gustative ale clienților cu opere de artă comestibile. La început se punea accentul pe preparate din carne și brânzeturi, dar și pe produse de patiserie congelate încălzite în fața clientului, acum cofetăria pregătește o mulțime de sortimente de prăjituri și delicii pentru toate gusturile.

Deși vizual arată demențial, gustul este cel ce face diferența. Cofetarii își dau silința zi de zi pentru a pregăti fel și fel de opere.

Ce îi face atât de cunoscuți și de ce le trec zilnic pragul zeci de clienți? Simplu. Cele două lucruri după care se ghidează cofetăria implică prăjituri proaspete și noi sortimente pentru cei curioși. Tot ce e nou și inedit atrage clientul. Așa s-a și întâmplat, fapt dovedit de numărul clienților mulțumiți.

Orice este frumos trebuie valorificat. Astfel, un colț al cofetăriei a devenit un adevărat muzeu pentru toți trecătorii. Prăjituri și torturi inedite cu un impact vizual puternic sunt pregătite cu grijă de cofetari. Toate exponatele sunt realizate manual, iar acest lucru implică ore în șir de muncă. Pe lângă acestea, răbdarea și ideile trebuie să fie punctele forte ale artistului, ca la finalul fiecărei creații, produsul finit să fie spectaculos.

Căciuli, cutii cu lavandă, siluete de femei sau costume naționale sunt lucrate cu migală și expuse publicului larg. Acestea sunt numai unele din creațiile din marțipan, cu care se mândrește cofetăria, dar cel mai important...totul pare real. 

Cofetăria este o afacere de familie, care a început în 2008. Acum, toate sortimentele de torturi și prăjituri pot fi gustate de curioși și în a doua locație deschisă în centrul Brașovului.

 

Adauga comentariu