Paradă militară, hora unirii, aprinderea luminilor de sărbători, defilare cu torțe, concerte și foc de artificii de 1 decembrie la Brașov

Sărbătoarea de Ziua Națională va începe cu o paradă militară și o expoziție de tehnică militară la ora 10:00, pe zona pietonală de pe bulevardul Eroilor, organizată de Garnizoana Brașov.

La 11:00 va fi o ceremonie de depunere coroane la Monumentul Soldatului Necunoscut din Piața Unirii organizat de juni. De acolo, aceștia vor coborî în Piața Sfatului unde, unde la ora 12:00 este programat un spectacol cu două momente importante, Hora Junilor și Hora Unirii.

Momentul cel mai așteptat, aprinderea bradului și a luminilor festive are loc la ora 17:30. Va fi și un concert, dar nu se știe deocamdată ce artiști vor urca pe scena din Piața Sfatului. Numele lor vor fi dezvăluite săptămâna viitoare. Tot pe 1 decembrie se deschide Târgul de Crăciun. Noutatea acestui an este o căsuță ca la Nürnberg. Brașovul cheltuiește anul acesta 150.000 de euro pentru concerte de sărbători și iluminatul festiv. 

Începând cu ora 19:30 va fi retragerea cu torțe pe traseul Piaţa Unirii – str. Mureşenilor - bd. Eroilor – sediu Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” Brașov), iar în jur de 19:40-19:45 este programat focul de artificii pe dealul cu Cetățuia. La ora 20:00 la Teatrul Sică Alexandrescu este programat un concert dedicat Marii Uniri. 

Programul complet al evenimentelor din Brașov și zona metropolitană poate fi consultat aici. 

FOTO Primăria Brașov

 

Adauga comentariu