A patra licitație a fost cu noroc pentru podul NATO de Voila. Acesta va fi refăcut din temelii și va costa 15,6 milioane de lei

După podurile de la Crihalma – deja deschis circulaţiei, Hălmeag – aproape de inaugurare, şi Augustin – care urmează să intre în şantier, a venit rândul podului situat pe drumul judeţean DJ 105, în localitatea Voila, care va fi reconstruit din temelii. Este vorba despre o construcţie aşteptată cu interes nu doar de locuitorii din Ţara Făgăraşului, ci inclusiv de forţele armate care desfăşoară aplicaţii în Poligonul de la Cincu, care vor dispune de o cale de acces modernizată spre obiectivul militar.  Actualul pod a fost construit în 1956 și este șubrezit bine, atât din cauza vechimii, dar și a inundațiilor din ultimii ani. 

După finalizarea proiectului tehnic şi trei proceduri de achiziţie lansate de administraţia judeţeană pe 25 septembrie 2019, 5 noiembrie 2019, respectiv 19 decembrie 2019, toate anulate din lipsă de competitori, la cea de-a patra, demarată pe 5 iunie 2020, s-au înscris do firme. Licitația a fost câștigată Asocierea SC Con-A SRL - SC Con-A Operations SRL - SC Drum Inserv SRL. Investiția se ridică la 15,6 milioane de lei, iar podul trebuie să fie gata în 30 de luni. Contractul cuprinde demolarea podului existent şi construirea unui pod nou, cu o lungime de 93,95 metri şi o lăţime totală de 13,50 metri.

 

Adauga comentariu