Percheziții într-un dosar de evaziune fiscală. O firmă de construcții a înregistrat în contabilitate facturi fictive ca să scape de plata dărilor la stat

Poliţiştii din Mureş au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în 2 judeţe, la persoane bănuite de  evaziune fiscală. Prejudiciul estimat până în prezent este de peste 278.000 de lei.

În această dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Mureş au pus în aplicare 10 mandate de percheziţie domiciliară, în Mureş şi Braşov, în cadrul unui dosar penal în care sunt cercetate posibile achiziţii fictive de bunuri şi servicii în domeniul construcţiilor, pentru creşterea cheltuielilor deductibile şi diminuarea profitului impozabil.

„În fapt, în perioada 2015-2016, administratorul unei societăţi comerciale din Mureş ar fi stabilit o serie de relaţii fictive cu mai multe societăţi de tip fantomă.

Acesta ar mai fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut real, beneficiind astfel  de deduceri fiscale ilegale.

În urma activităţilor, au fost ridicate acte şi documente contabile, în vederea continuării cercetărilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, în această fază a cercetărilor, este de aproximativ 278.000 de lei“, se anunță într-un comunicat de presă al Poliției Române.

Acţiunea a beneficiat sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, iar în activități au fost angrenați și polițiști ai I.P.J. Braşov și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Braşov.

 

Adauga comentariu