Percheziții la o bandă de hoți care opera în Germania. Au furat biciclete de 120.000 de euro pe care le-au vândut apoi în România

În această dimineață, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Brașov efectuează 16 percheziții într-un dosar penal care vizează o bandă de hoți care acționa în Germania. În ultimii doi ani suspecții au furat biciclete în valoare de 120.000 de euro din Koln. Le dezmembrau, le aduceau în țară și apoi le vindeau. Potrivit presei germane gruparea este formată din 13 suspecți, iar toate bicicletele furate sunt electronice. În plus, centrul operațiunii ar fi în localitatea Șercaia. 

„Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Poliției Koln-Nordhein Westfalen  efectuează 16 percheziții pe raza județului Brașov, la locuințele unor persoane bănuite că începând cu anul 2017 și până în prezent, ar fi săvârșit furturi de biciclete cu valoare foarte mare de pe raza teritorială a orașului Koln, Germania, pe care le dezmembrau și le trimiteau în România, iar ulterior, după reasamblare le comercializau. Valoarea prejudiciului este de aproximativ 120.000 euro. La finalizarea perchezițiilor, persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor cercetate vor fi conduse la audieri urmând a fi propuse măsuri legale prin unitatea de parchet competent“, a anunțat Poliția Brașov.

Adauga comentariu