Pereții Stăzii Sforii mâzgăliți la nici 24 de ore după ce au fost curățați. De data aceasta făptașul a fost prins și amendat

La nici 24 de ore de la acțiunea de curățare a pereților străzii Sforii desfășurată de Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii – AIDC împreună cu voluntari au și reapărut primele persoane care își scriu din nou numele pe pereți.

Un tânăr din Brăila a vrut să își lase „amprenta” iubirii pe zidurile proaspăt renovate. Brăileanul însoțit de o tânără a fost oprit din treabă de un echipaj de polițiști locali, care erau în misiune de patrulare pentru menținerea ordinii și liniștii publice în zona istorică a Brașovului.

Aseară, când a fost surprins de polițiștii locali de la Biroul 1, brăileanul reușise totuși să măzgălească pereții cu inițialele sale și ale iubitei cu o carioca de culoare neagră. Pentru asta, a fost amendat cu 100 de lei în baza Legii 61/1991, care, la art. 3, al. I, Lit. A, prevede sancțiuni cuprinse între 100 și 500 de lei pentru „scrierea sau desenarea, fără drept, pe pereții clădirilor, pe garduri sau pe obiecte de folosință comună aflate în locuri publice, deteriorarea prin orice mijloc a acestora, precum și dezlipirea sau distrugerea, fără drept, a reclamelor, anunțurilor și afișelor legal expuse în locuri anume destinate”, ne comunică Anca Lăutaru, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale.

Reamintim apelul lansat de AIDC către toți vizitatorii străzii Sforii de a nu mai scrie pe pereți, decât în zona dedicată și marcată în acest sens, iar pentru cei care vor să se implice în activitățiile de curățare mâine este a doua tură între 11:00 și 13:00. Pentru implicare luați legătura cu Kristina Creoșteanu la 0727 833 101 și asoidc@yahoo.com.

Cea mai îngustă stradă din Europa de Est

Strada Sforii din Braşov a fost declarată oficial cea mai îngustă stradă din Europa de Est. Are o lăţime care variază între 111 şi 135 de centimetri şi o lungime de 80 de metri. A fost atestată documentar în secolul al XVII-lea şi mult timp a fost folosită doar ca o cale de legătură între străzile Porta Schei şi Cerbului. Se spune că pe aici treceau în trecut pompierii ca să ajungă mai uşor în Schei în cazul producerii unor incendii. 

Mii de turişti vin să vadă astăzi Strada Sforii, fie atraşi de arhitectura din jur, fie din pură curiozitate. Un lucru este cert: este unul dintre cele mai fotografiate locuri din Braşov şi unul dintre locurile preferate pentru deja celebrul selfie. Strada Sforii are şi o legendă care prinde şi astăzi foarte bine la îndrăgostiţi. Se spune că în perioada medievală aici se ascundeau cuplurile pentru a se săruta în intimidate, dar şi tinerii îndrăgostiţi ai căror părinţi nu erau de acord cu relaţia lor. Legenda care a rezistat peste ani spune că tinerii îndrăgostiţi care se sărută pe Strada Sforii sunt destinaţi să rămână împreună toată viaţa.  

 

Adauga comentariu