Peste 1800 de cazuri de viroză respiratorie și pneumonie la Brașov. 134 de cazuri de gripă într-o săptămână. Multe internări în rândul copiilor

Potrivit datelor Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, săptămâna trecută, au fost raportate 134 de cazuri de gripă diagnosticate clinic. 19 persoane, majoritatea copii, au avut nevoie de internare. Tot în aceeași perioadă s-au mai înregistrat 1438 de cazuri de viroză respiratorie și 386 cazuri de pneumonie. 128 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost internați în spital din cauza virozelor și pneumoniilor.  

La începutul anului 2018 gripa a făcut ravagii la Brașov. S-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri din ultimul deceniu. În România a fost declanșată epidemie de gripă. Apogeul a fost atins în luna februarie când s-au înregistrat în medie 250 de cazuri pe săptămână. În decembrie și ianuarie au fost peste 400 de cazuri de gripă.

Gripa este o boală virală care debutează cu febră de 38-39 de grade, stare generală proastă şi dureri musculare. Medicii ne sfătuiesc să evităm deplasările lungi atunci când este ger şi să evităm pe cât posibil locurile aglomerate. Dacă ne îmbolnăvim este important să nu ne tratăm după ureche, să luăm antibioce după capul nostru şi să mergem la medic. În această perioadă sucurile de citrice sunt recomandate deoarece au multă vitamina C.

 

Adauga comentariu