Peste 400 de bolnavi de coronavirus în spitalele din Brașov. La ATI nu mai sunt locuri. Doi pacienți în stare gravă au fost transferați la Cluj

Potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:

■ 1935 pacienți declarați vindecați
■ 426 pacienți internați în spitale
■ 243 persoane cu test pozitiv aflate la domicilii, care au consimțit să se izoleze
■ 601 persoane aflate în carantină la domiciliu
■ 0 persoane aflate în carantină instituționalizată
■ 117 persoane decedate

La Brașov sunt însă doar 15 paturi ATI, iar acestea sunt pline. Potrivit presei din Cluj, doi pacienți intubați au fost transferați de la Brașov la Cluj aseară.

​​S-au făcut din nou controale în zonele aglomerate din Brașov și au fost date 70 de amenzi. Dintre acestea, 15 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020, respectiv încălcarea de către persoanele fizice a prevederilor privind participarea la activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 2 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 53/2003.

​Au fost aplicate 33 amenzi pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 R, privind circulația pe drumurile publice, 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea ordinii și liniștii publice, 6 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 21/1992, privind protecția consumatorilor, dar și 4 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.G. nr. 28/1999, privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale. ​Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de aproximativ 53.900 lei.

 

Adauga comentariu