Peste 500 de hectare împădurite în această primăvară. La acțiuni au participat elevi, profesori, pensionari, oameni ai legii, militari și silvicultori

Consilierii Gărzii Forestiere, alături de silvicultori, elevi, cadre didactice, pensionari, voluntari, membri ai unor asociații non-guvernamentale, jandarmi, militari, polițiști, reprezentanți ai autorităților locale au participat la acțiuni de reînpădurire în Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu.

În cele 5 județe în această primăvară au fost împădurite 565,79 ha, s-au făcut completări pe 288,12 ha, și s-au înregistrat regenerări naturale pe 781,11 ha. În total se constată că a fost regenerată artificial sau natural, o suprafață de 1635,02 ha.

„Împreună în aceste acțiuni, am plantat suprafețe care au fost parcurse cu tăieri rase, terenuri degradate, terenuri afectate de calamități naturale și au fost executate completări curente în zonele împădurite în anii anteriori. Campania de împăduriri de primăvară continuă în zonele montane (județele Harghita și Sibiu), acolo unde mai sunt condiții prielnice din punct de vedere altitudinal“, au anunațat reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov.

 

             

 

 

 

Adauga comentariu