Peste 900.000 de lei pentru bilete de avion, sute de mii pentru întreținere de mașini sau pentru un software. Și primăria chetuie 26 de milioane de lei pentru marcaje rutiere

Pe sistemul public de licitații sunt postate zilnic zeci de anunțuri. Dacă te apuci să cauți cu atenție găsești achiziții pe bani foarte mulți, de la primării la regii autonome sau unități de învățământ.

Primăria Apața caută se pare un acoperiș de lux pentru Căminul Cultural din localitate. Este dispusă să dea până la 837.000 de lei pentru înlocuirea șarpantei și a învelitorii acoperișului. Atenție: nu este vorba despre un acoperiș nou ci doar de reparații. 

Universitatea Transilvania este dispusă să plătească până la 940.000 de lei pentru bilete de avion necesare deplasărilor angajaților. Contractul este pentru un an și se jonglează între 100 și 800 de bilete. Probabil în funcție de cât de mare este dorința de călătorie în acest an. 

Compania Apa Brașov va plăti 160.000 de lei pentru întreținerea și repararea autoturismelor Mercedes din dotare. Parese că autoturismele se vor strica destul de des având în vedere suma. Cu acești bani se pot cumpăra 4 Dacia noi, dacă tot Mercedesurile au nevoie de atâtea reparații. 

Și Poșta Română cheltuie 805.000 lei pentru întreținerea celo 115 autoturisme Dacia din Parcul Auto. Să presupunem că mașinile poștei sunt mult mai rulate decât cele de la Compania Apa. 

RAT Brașov va plăti „din alte fonduri“ cum se spune în anunțul de licitație, 200.000 de lei pentru mentenanța aplicațiilor software aferente sistemului „Managementul informatizat al sistemului de transport în comun din municipiul Brașov”. Adică pentru ca panourile care ne anunță când vine autobuzul în stație, care ne arată ora și temperatura să funcționeze cum trebuie.  
 

Nici Primăria Brașov nu este străină de achiziții pe bani mulți. Va plăti peste 26 de milioane de lei pentru marcajele rutiere din următorii ani. Adică pentru vopsele de asfalt și semne de circulție. 

Adauga comentariu