Petronela Rotar lansează volumul „Privind înăuntru“. Toate cărțile ei de până acum au devenit Bestseller

Petronela Rotar își lansează volumul „Privind înăuntru“ , duminică, 18 noiembrie, la ora 18.00 la Cenaklub Tiuk de la Hub Cultural Visssual. Alături de autor, invitaţii Anca Zaharia, Cătălin Stanciu și moderatorul Mihail Vakulovski vom avea parte de prezentarea volumului, lectură, dialog și la final o sesiune de autografe. Intrarea publicului este liberă.

„Am fost un om zdrobit, întors spre moarte, nu înspre viață. La 30 de ani, mă imaginam trăind doar încă cîțiva ani, la fel de zbuciumat cum am trăit mereu. Apoi, murind devreme. Cu un ochi priveam spre moarte, iar cu celălalt spre copiii mei, opintindu-mă să mai trăiesc o vreme, cît să văd fetele suficient de mari ca să se descurce singure. Este un miracol că nu am murit, trăind atît de sinucigaș, fără măcar să-mi dau seama. Am trecut razant pe lîngă moarte, nu doar fiindcă am fost îngropată sub o avalanșă, ci fiindcă am trăit fiecare zi ca să mor. Am făcut întoarcerea spre viață în ziua în care am decis să mă vindec. Nu știam atunci, însă, că asta fac, un U turn definitiv spre lumină. Am aflat abia acum, după un drum lung și dureros, cînd am ajuns. Am adunat în cartea aceasta drumul meu spre sine și lecțiile mele. Poate vor mai fi de folos cuiva, drumeț rătăcit pe calea vindecării. E darul pe care îl întorc vieții, că m-a îngăduit și așteptat să mă întorc cu fața spre ea“, explică Petronela Rotar.

Doar volume de succes

Petronela Rotar s-a născut în 1977 la Brașov, unde a trăit până acum toată viața. A fost jurnalist vreme de 18 ani la mai multe stații locale ale celor mai importante televiziuni, are doi copii și o istorie personală zbuciumată pe care a fructificat-o literar într-o parte dintre cărțile ei.

Prima carte, de poezie, „O să mă știi de undeva“ a fost publicată în 2014, iar până acum s-a vândut multe mii de exemplare, devenind singurul best seller de poezie în România post decembristă. În 2017 a fost publicată a doua ediție a cărții, revizuită, adăugită și cu ilustrații semnate de artista Corina Drăgan.

Au urmat cartea de proză scurtă „Alive“, tot în 2014, desemnată de cititori cea mai bună carte a anului 2014 pe site-ul Bookaholic și un nou volum de poezie, „Efectul pervers“, în 2015. În 2016, a apărut „Sfîrșitul nopții“, o colecție de 19 povestiri scurte, care a câștigat din nou simpatia cititorilor și a devenit cea mai bună carte a anului 2016, pe același site.

În 2017, apare „Orbi“, primul roman al autoarei, carte ce devine în doar cîteva săptămîni best-seller și un adevărat fenomen, primul tiraj epuizându-se înainte de lansarea oficială. 

Sursa foto: Petronela Rotar

 

Adauga comentariu