Pofticioșii sunt așteptați la Castelul Bran la luna preparatelor tradiționale din carne de porc

Vinul fiert, ceaiul aromat, mămăliga aburindă, produsele tradiționale din porc, cetele de colindători sau Moș Crăciun îi așteaptă pe vizitatorii de la Castelul Bran în această lună. 

Pofticioșii sunt invitați să guste preparate tradiționale din carne de porc. „Restaurantul Casa de Ceai este vedeta lunii decembrie deoarece aici, la fiecare sfârșit de săptămână și nu numai, se pregătesc cele mai bune bucate de sezon: Dăm startul la ”Pomana porcului” (8-9 decembrie), Gătim povestea ”Porcul în bucate” (15-16 decembrie), Preparăm ”Ignatul cu de toate” (22-23 decembrie), Îl primim pe Moș Crăciun (24-26 decembrie), Savurăm rămășițele anului (28-31 decembrie), Fierbem ”Ciorba de potroace” (1 ianuarie), Sărbătorim Crăciunul și Revelionul după calendarul iulian (7 – 13 ianuarie).  
Un moment special va fi pregătit în prima zi a anului 2019 când, începând cu ora 11.00, sunt invitați la ciorba de potroace toți cei care s-au bucurat de petrecerea de Revelion“, anunță reprezentanții Castelului Bran. 

Cel mai profitabil obiectiv turistic al României

Castelul Bran este cel mai vizitat, dar şi cel mai profitabil obiectiv turistic din România. În 2017 a fost depăşit pragul de 1 milion de vizitatori. 60% dintre vizitatori sunt turişti străini, atraşi în principal de mitul Dracula. Majoritatea sunt din Europa, dar în ultimul timp au început să vină tot mai mulţi asiatici, americani sau australieni. În 2017 profitul înregistrat de Castelul Bran a ajuns la 3,2 milioane de euro. Banii nu ajung însă în vistieria statului român, deoarece Catelul Bran a fost retrocedat lui Dominic de Habsburg în 2009. Atunci, statul român a refuzat să plătească 60 de milioane de euro, bani cu care ar fi putut răscumpăra clădirea. Castelul Bran este evaluat acum la 120 de milioane de euro. De la retrocedare şi până acum Castelul Bran a făcut deja 10 milioane de euro profit. 

Adauga comentariu