Poliția Locală se autosesizează în cazul clădirii de pe Matei Basarab nr. 3. Monumentul istoric a fost demolat, deși legea interzice acest lucru

Despre soarta clădirii de pe strada Matei Basarab, nr. 3 scriam în martie 2019. După nici o lună clădirea a fost demolată complet, deși în autorizația de construire se specifica menţinerea faţadei principale. Iar menținerea fațadei era artificiul prin care Primăria a cerut beneficiarului elaborarea unui PUZ, deși, în realitate este vorba de construcția unei noi clădiri.

Știm deja că imobilul face parte din Ansamblul urban „Blumăna-Dealul Cetății”, sec XVIII-XX, monument istoric de categori B, BV-II-a-B-11297. Iar acest lucru i-a fost comunicat beneficiarului în cadrul procesului de autorizare.

Mai știm și că prin regulamentul de urbanism în cazul în care se face o clădire nouă este necesar realizarea unui PUZ. Conform regulamentului aferent PUG că „Orice intervenție în zona protejată necesită avizul Ministerului Culturii. În vederea autorizării clădirilor noi cu funcțiuni care se încadrează în specificul zonei, este necesară elaborarea și aprobarea unor documentații de urbanism P.U.Z. cu ilustrare amodului de inserție volumetrică în cadrul arhitectural – urbanistic existent.”

Poliția Locală prin Serviciul inspectie control și disciplină în construcții s-a autosesizat în acest caz și a demarat procedura de verificare, a precizat purtătorul de cuvânt, Anca Lăutaru. Rămâne să vedem rezultatul verificării făcute de Poliția Locală și ce măsuri se impun a fi luate.

Adauga comentariu