În politica românească orice este posibil. La Hărman candidatul la Primărie a trecut de la PSD la PNL, dar este acuzat că nu a renunțat la funcțiile obținute la membru PSD

Mai sunt câteva zile până la alegerile locale și nu mai este deloc un secret faptul că mulți aleși al PSD în 2016, au trecut acum la PNL ca să aibă mai multe șanse la un fotoliu de primar, consilier local sau județean.

Un caz aparte, de râsu plânsu este în comuna Hărman. Actuaul viceprimar Velican Onoriu Aurelian, a fost ales în 2016 pe listele PSD ca și consilier local. Ba mai mult, în luna martie a fost anunțat de PSD drept candidat la Primărie.

 „După două mandate de viceprimar la Hărman, Velican Onoriu Aurelian (53 de ani) este soluția PSD pentru conducerea Primăriei în mandatul 2020 – 2024. Experiența administrativă dobândită în ultimii 20 de ani și implicarea sa în activitățile curente ale Hărmanului sunt avantajele unei candidaturi de succes. Proiectele începute în calitate de viceprimar vor continua și, cu ambiția care îl caracterizeză, va da startul schimbării pe care hărmănenii o așteaptă!”, este anunțul PSD din 7 martie.

După câteva luni, mai exact în iulie, a venit și surpriza. Aceeași persoană, Velican Onoriu Aurelian a devenit candiatul PNL la Primăria Hărman și a justificat decizia prin faptul că la PNL ar avea o echipă mai puternică în spate cu ajutorul căreia își va putea duce la bun sfârșit proiectele începute.

Trecerea de la PSD la PNL nu a fost una ilegală, dar potrivit unui locuitor din Hărman care a făcut și sesizare la Prefectură, Velican Onoriu Aurelian nu a renunțat la mandatul de consilier local așa cum cere legea.

Potrivit legislației în vigoare calitatea de consilier local, respectiv cea de consilier județean încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului în mai multe cazuri printre care și cel de la litera J: pierderea calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a cărei listă a fost ales.

Sefcenco Adrian Cristian,  locuitorul din Hărman care a făcut și sesizarea la Prefectură, cere încetarea mandatelor de consilier local și cel de viceprimar, dar și returnarea indeninzațiilor încasate de la trecerea la PNL și până acum.

O altă problemă gravă este cea a hotărârilor de consiliu local votate în ultima perioadă și ce se va întâmpla cu ele, mai ales dacă votul lui Velican Onoriu Aurelian a fost unul decisiv. Prefectura Brașov nu a făcut până acum nicun anunț oficial cu privire la măsurile care se lua în această situație.

Și PSD a trimis în 17 septembrie o adresă la Prefectură în care anunță trecerea lui Velican Onoriu Aurelian la PNL și automat pierderea calității de membru al PSD. De ce a trimis această adresă abia acum nu explică nimeni însă.

 

Adauga comentariu