Poliţiştii braşoveni au aplicat amenzi de este 20.000 de lei într-o singură zi oamenilor care nu au respectat măsurile anti-covid

Ierii, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Polițiștii au verificat 183 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 19 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 4.000 persoane, verificate circa 120 mijloace de transport persoane și peste 320 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 272 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 264 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 6 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 2 pentru fapte de natură economică, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate fiind de 20.600 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 3.900 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “zădărnicirea combaterii bolilor” pentru o persoană care nu a respectat măsura privind carantina, dosar instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 41 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 85 de locații. De asemenea, au fost legitimate peste 360 de persoane și au fost aplicate 62 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.000 lei.

Au fost verificate 319 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și cu privire la respectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 16 locații și au legitimat 20 de persoane, fiind aplicate 2 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totală de 1.000 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informative preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Adauga comentariu