Primar trimis în judecată pentru fraudă cu fonduri europene. S-a transformat peste noapte în arendaș și a băgat în buzunar peste 180.000 de lei

Primarul din Belin a fost trimis în judecată de DNA  Brașov pentru fraudă cu fonduri europene. Siko Imre a reușit să obțină 181.000 de lei ajutor pentru un teren agricol pe care nu îl utiliza în realitate. Procurorii au pus sechestru pe bunurile și conturile primarului. Dosarul se va judeca la Tribunalul Covasna. Bărbatul este acuzat de folosire sau prezentare cu rea credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

„În perioada 2010 - 2013, inculpatul Siko Imre, primar al comunei Belin, județul Covasna, a depus cu rea-credință, în calitate de fermier și persoană fizică autorizată, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false și inexacte, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru o suprafață de teren, de 40 ha (pășune), pe care nu o utiliza în realitate. În acest sens, la data de 12 mai 2010, între Primăria comunei Belin, reprezentată de viceprimar, în calitate de arendator și Siko Imre, primarul comunei Belin, în calitate de arendaș, a fost încheiat, cu încălcarea prevederilor legale, un contract de arendare având ca obiect suprafața totală de 40 ha (formată din trei parcele diferite, cu suprafețe de 20 ha, 15 ha și respectiv 5 ha), pe care l-a depus la A.P.I.A., în contextul menționat mai sus. Prin aceste demersuri, inculpatul Siko Imre a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 181.309 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză“, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA. 

 

 

Adauga comentariu