Primăria alocă 1,3 milioane de lei pentru Cerbul de Aur mai mult decât dublu față de anul trecut. Festivalul din 2019 este cu două zile mai scurt

Primăria a alocat în bugetul pentru acest an 1,3 milioane de lei pentru Cerbul de Aur. Suma este mult mai mară față de cea alocată anul trecut respectiv 550.000 de lei. În plus anul acesta festivalul va avea doar 3 zile și nu 5 cum a fost în 2018. Se va desfășura în perioada 23-25 august. TVR are pentru ediția din acest an un buget de 6,5 milioane de lei.

O delegație a TVR, formată din președintele-director general Doina Gradea, directorul festivalului, Smaranda Vornicu și managerul de proiect, Otilia Iancu, a venit săptămâna trecută la Brașov și a cerut finanțare penyru festival.

Chiar dacă autoritățile se laudă că festivalul aduce multă promovare Brașovului în realitate nu este chiar așa. Audiența din 2018 nu a fost una care să rupă gura târgului. TVR s-a clasat pe locul V în topul audiențelor când a fost difuzat Cerbul de Aur fiind devansată de emisiuni de divertisment și chiar filme care au rulat la televiziunile concurente. Nici Piața Sfatului nu a fost ocupată total chiar dacă biletele nu au fost foarte scumpe. 

Restaurantele din Piața Sfatului care sunt mereu pline de turiști s-au plâns de faptul că demontarea teraselor timp de o lună pentru pregătiri și pentru desfășurarea festivalului nu a fost o idee foarte bună. Practic, cel mai vizitat loc din Brașov a fost ocupat de scenă și scaune în plin sezon turistic. Au avut de câștigat în schimb hotelierii. 

Cerbul de Aur este cel mai scump festival organizat pe bani publici. Pentru ediția de anul trecut Primăria și Consiliul Județean Brașov au dat împreună 1,1 milioane de lei pentru chetuielile de cazare și protocol. În plus Piața Sfatului a fost dată în folosință gratuită. Tot autoritățile locale au suportat și cheltuielile cu utilitățile cum ar fi energia electrică și curățenia. Guvernul a alocat și el 1 milion de euro pentru festival, respectiv 4,6 milioane de lei. Acești bani au mers la vedetele care au susținut recitaluri și la premii pentru concurenți. 

 

 

Adauga comentariu