Primăria plătește 9 milioane de lei întreținerea și repararea semafoarelor pentru următorii patru ani

Primăria Brașov alocă 9.250.413 lei pentru întreținerea, repararea, reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea instalațiilor electrice pentru semnalizare și dirijare a traficului din Municipiul Brașov precum și furnizarea de materiale și componente necesare prestării serviciilor în cadrul unui acord-cadru pe 4 ani. 

Firma care va câștiga contractul va asigura în regim de permanență de intervenții/service 7 zile pe săptămână, 24 de ore din 24.

În contextul în care Primăria derulează proiectul „Modernizarea integrată a sistemelor de iluminat public și creștere a siguranței publice din Municipiul Brașov“ este necesar ca toate sistemele de semaforizare și semnalizare a trecerilor de pietoni și sensurilor giratorii să fie monitorizate și controlate de la distanță de la un dispecerat central ce va funcționa în cadrul Primăriei. Pentru aceasta este previzionat ca fiecare instalație electrică de semaforizare/semnalizare să fie gestionată de un modul de monitorizare și control Pornit/Oprit al alimentării electrice, intercalat pe cablurile de curent existente.

Materiale și componente necesare execuției lucrărilor: automat de dirijare trafic intersecție semaforizată; automat de dirijare trafic trecere de pietoni semaforizată; semafoare cu LED-uri de vehicule, pietoni; bariere auto; stâlp retractabil; modul monitorizare și control pornit/oprit a alimentării electrice; stâlpi semafor; marker alimentat prin induție; controller pentru inducție.

În momentul de față, sistemele care fac obiectul acordului sunt:

Sisteme electrice de semaforizare, conform tabel.

Sensuri giratorii semnalizate cu lumini galben intermitent, conform tabel.

Treceri de pietoni semnalizate cu lumini galben intermitent, conform tabel.

Stâlpi retractabili electromecanici și bariere auto, conform tabel.

 

Adauga comentariu