Primăria vrea să obțină fonduri europene pentru extinderea domeniului schiabil și traseele de mountain bike din Poiana Brașov

Primăria vrea să obțină fonduri eurpene pentru mai multe investiții din Poiana Brașov. „Concret, am discutat cu doamna ministru despre trei proiecte din Poiana Brașov, pe zona de dezvoltare a infrastructurii turistice. Trebuie să înaintăm documentația pentru proiectul de extindere a domeniului schiabil - un proiect estimat la 20 de milioane de euro, pe care sperăm să-l punem în practică împreună cu Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Turismului. Avem de asemenea într-o fază foarte avansată documentația pentru amenajarea traseelor de mountain bike din Masivul Postăvarul și pentru sania de vară din Poiana Brașov“, a declarat primarul George Scripcaru.

Discuția a avut loc în contextul organizării de către Ministerul Fondurilor Europene a unei conferințe la Brașov, cu scopul de a explica noua strategie de alocare a fondurilor nerambursabile, care, în viziunea ministerului, se dorește mai aproape de regiuni și de nevoile acestora.

„Este vorba de o abordare prin care banii europeni vin nu neapărat prin programe naționale, ci pentru măsuri concrete pe care o asociere de comunități și le stabilesc și le doresc. Adică, dezvoltare cu bani europeni a ceea ce factorul local spune că are nevoie, nu neapărat guvernul Azi am discutat despre fonduri care depășesc un miliard de euro, bani europeni pe care îi vom folosi în perioada de finanțare 2021-2027, pentru ceea ce înseamnă investiție teritorială integrată, un mecanism în care într-o regiune bine definită avem un pachet financiar din bani europeni dedicat, peste care nu intră nimeni altcineva, pentru o serie de investiții. Acesta este instrumentul de finanțare pe care dorim să-l pregătim pentru viitor, pentru că anumite teritorii au un anumit specific, nevoi anume de dezvoltare și ar fi bine să aibă un buget dedicat“, a explicat Roxana Mînzatu, ministrul fondurilor europene.

FOTO: Primăria Brașov

Adauga comentariu