Primarul promite cea mai mare sală polivalentă din România. Va avea 12.000 de locuri și va costa 20 de milioane de euro. Construcția ar urma să înceapă în 2020. Banii vin de la bugetul local

Proiectul este făcut de  Biroul de proiectare Dico și Țigănaș, iar potrivit declarațiilor din luna aprilie, de la semnarea contractului, construcția sălii ar trebui să înceapă în 2020. Doar proiectul costă 3,2 milioane de lei, iar construcția efectivă a sălii va costa în jur de 20 de milioane de euro. Primarul spune că ca fi cea mai mare sală policalentă din România.

„Lucrăm în momentul de față cu compania care a câștigat pentru prima parte de proiectare a unei săli polivalente cu 12.000 locuri. Va fi practic cea mai mare sală polivalentă din România“, a declarat primarul George Scripcaru.

Pe terenul studiat se prevăd următoarele construcţii:

A. Sală polivalentă cu o capacitate de aproximativ 12.000 de locuri în condiţiile unei utilizări flexibile, destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferintelor, congreselor şi activităţilor culturale.

B. Parcare amenajată la subsol si la nivelul solului.

C. Amenajare exterioară - zone verzi, alei pentru circulaţie pietonală şi carosabilă, zone de acces, promenade, zone de odihnă destinate pietonilor, servicii, restaurant etc.

Dimensionarea principală va ţine cont de numărul de locuri propuse şi de dimensiunile de suprafeţe de joc, aferente diferitelor sporturi propuse spre găzduire, dimensiuni ce se raportează la standardele federaţiilor sportive internaţionale de profil. Astfel, s-a indentificat posibilitatea găzduirii următoarelor tipuri de activităţi:

- sporturi (arena principală şi spaţii anexe):tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball, box, atletism usor (în sală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe.

- evenimente culturale: concerte de scenă, dans sportiv, competiţii internaţionale de dans, adunări religioase, congrese, simpozioane, vernisaje etc

Pentru disciplina atletism uşor (în sală) se va avea în vedere dotarea pentru minim următoarele probe: curse 60m, curse 60m cu obstacole, săritura în înălţime, săritura cu prăjina, săritura în lungime, triplu salt şi aruncarea greutăţii.

Sursa foto: dicositiganas

 

Adauga comentariu