Primul pacient salvat la Secția de Mari Arși de la Spitalul Clinic de Urgență Brașov. Costurile mai mici decât în Occident, rezultate foarte bune

Jozsi este un bărbat de 46 de ani din Mica de Mureș, care a ajuns la secția de arși de la Brașov în 18 februarie, mai mult mort decât viu. Au urmat 64 de zile de internare, multe intervenții chirurgicale și tratamente de specialitate. Acum a fost externat și poate spune că se reîntoarce la viață.

„Cine este Jozsi? Jozsi este primul pacient cu arsuri grave salvat de colectivul secției datorită existenței facilităților oferite de LOSAN România (înființarea celor două paturi de arși grav... știți voi!).  Trimis din Spitalul Clinic Județean de Urgență din Tg.Mureș în 18 februarie, Jozsi pleacă după 64 de zile de internare (și nici nu mai știm câte intervenții operatorii!) înapoi în Mica, o mică localitate din județ. L-am condus cu toții spre ieșire. Iar el ne-a mulțumit tuturo, a scris pe Facebook, Dan Grigorescu, șeful Secției de Chirurgie Plastică a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Costul reîntoarcerii la viață

Costurile pentru salvarea pacientului sunt mult mai mici decât în Occident. Medicii de la Brașov sunt de părere că soluția ar fi să investim în țară, nu să plătim înstrăinătate. O zi de spitalizare în Occident poate ajunge și la 3000 de euro.

„Salvarea lui Jozsi a costat sistemul de asigurări (strict pentru spitalizare, fără a mai socoti și asistența din urgență + transportul) 117. 847 lei. Adică ceva mai puțin de 25.000 de euro pentru 64 de zile de internare. Dacă mai socotim și costul amortizării echipamentelor din sponsorizare, ar fi vorba de 28.000 de euro pentru acest pacient, echivalent a mai puțin de 440 euro zilnic.

Ce nu știu este cât se plătește pe zi-spitalizare în Centrele de arși din Europa. Dar sunt convins că ar merita mai mult să investim cât mai repede în propriile Centre, decât să plătim servicii care s-ar putea acorda și la noi în țară.
Noi, cei din Brașov, dorim foarte mult să ne implicăm la maximum într-un astfel de proiect național, acela al înființării concomitente a încă 4-5 Centre de Arși în România. Pentru că, indiferent de costurile pe care le plătim noi, zi de zi, cu bucăți din viața noastră sfîșiată între ce știm face și ce putem face, zău că merită tot zbuciumul când vezi că ai mai întors un om de pe drumul fără întoarcere!“, a mai scris medicul pe Facebook.

 

 

Adauga comentariu