Pro Democraţia sesizează Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după ce deputatul PSD a Cătălin Rădulescu a declarat că homosexualitatea este o boală

Asociaţia Pro Democraţia a decis să facă o sesizare împotriva deputatului PSD Cătălin Rădulescu la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării după ce acesta a declarat în spaţiul public că homosexualitatea este o boală care trebuie tratată ca atare. 

„Asociaţia Pro Democraţia club Braşov a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la declarațiile deputatului Cătălin Rădulescu din data de 8 Octombrie 2018 prin care acesta, în opinia noastră, discriminează comunitatea LGBTQ, declarând că homosexualitatea este o boală ce trebuie tratată. Sesizarea, prin care solicităm constatarea și sancționarea acestei declarații, în baza art. 2 (alin 1) și art.15 din Ordonanța Guvernului 137/2015,  a fost înregistrată la CNCD cu nr. 6200/09.10.201“, a anunţat Pro Decocraţia. 

Deputatul Cătălin Rădulescu a făcut declaraţii şocante, luni 8 octombrie, după Referendumul pentru redefinarea familiei în Constituţie. „Sunt dezamăgit eu, ca român, o să vorbesc ca medic și român. Când eram mic, când stăteam la masă, bunicul spunea rugăciunea, el mânca primul și apoi noi, asta a fost familia noastră românească, am sperat că românii vor înțelege să iasă la vot. Faptul că partidul meu nu s-a implicat cum trebuia, noi trebuia să ne fi implicat punând sigla PSD, că susține referendumul. S-a ajuns la aberații din care nu vreau să fiu părtaș, nu vreau să fiu părtaș la schimbarea neamului strămoșesc. În timp ce noi făceam referendum, în Franța se decidea că viață sexuală poate începe la 13 ani, iar în Marea Britanie, dacă părintele nu acceptă ca băiatul să meargă cu fustă la școală va fi decăzut din drepturi părintești. Orientarea sexuală, alta decât cea firească între un bărbat și o femeie care trebuie să facă copii, este una bolnavă. Este o anatemă medicală. Acești oameni bolnavi trebuie să fie tratați ca atare. Ca medici, să îi tratăm, este o boală sexuală“, a declarat deputatul PSD Cătălin Rădulescu, la Digi 24. 

 


Adauga comentariu